Регистрация

Спаси трапезата на Хелоуин в последната минута

31 Oct 2019   /   nina123   /   Видяна: 1287
Спаси трапезата на Хелоуин в последната минута

Храни за Хелоуин, които се приготвят за по-малко от половин час.

 

Хелоуин не е български празник и не е заложен в ценностната система на възрастната част от народа, но пък... все пак празник е и носи своя особен дух, пленявайки и настроението на вече порасналите деца. Ако сте от мнозинството, отричащо традициите на Вси Светии, но в последната минута бъдете обзети от духа на празника, ето как да скалъпите меню, което хем да е бързо, хем подобаващо за Хелоуин. Рецептите сме публикували вече, но сега ще ги обобщим в хитри и бързи идеи в стил „от нищо – нещо“.

 

1. Предястие за Хелоуин. Предлагаме да поднесете апетитно мезе за ракия, модерно гуакамоле, бобена салата и тематична паяжина в едно. Не е нужно да сте майстор или художник, за да се справите с оформлението на намачкано авокадо с намачкан боб от консерва, малко наситнен лук и подправки. Отгоре правите шарка от майонеза и разядката е готова. Кликнете ТУК, за да видите как се прави.

 

2. Второ предястие – солени бисквити, масло, маслини и 10-тина минути за оформяне ви трябват, за да си направите бонбони тикви или вещерски пръсти, които се връзват добре с биричка и винце. Вкарвате бисквитите и маслото в чопъра и получавате послушно тесто, което можете да оформите по показания ТУК начин.

 

3. Хелоуин сандвичи за основно. Не е гювеч или капама, за да допадне на старата генерация, но една вечер все можете да преживеете на фаст фууд. Преди година на празника тази идея ме спаси в последния момент, когато трябваше да посрещна голяма компания от деца и родители на Хелоуин, без въобще да съм готова за това. Яйцето е лице, маслината – око, а лютеницата – идеална кръв. Останалото е просто сглобка от налични в хладилника продукти. Вижте ТУК как се получиха моите сандвичи – много бройки, тематично украсени, вкусни и наяждащи.

 

4. Десерт за Хелоуин. Ако все още се чудите за сладкиша, определено вече нямате време да печете къпкейкове и торти, да виете рула и да редуцирате кремове. Затова се обърнете към домашните бонбони, които не изискват печене. Разтопено масло, захар или мед и какао на прах. Смесвате докато се получи приятен за вас вкус и по желание добавяте ром, ванилия, натрошени ядки. Прибирате в хладилника и след половин час сместа е готова да се завърти между дланите ви във вкусен бонбон. Можете да разтопите шоколад, да рисувате с него върху вече готови сладкиши или просто да купите плик с очички и да ги налепите върху обикновените пакетирани десерти.

 

5. Напитка за Хелоуин. Това не е пунш за татко, а по-скоро радост за децата. Малко сладкарска боя в обикновения чай с мед ще даде на мъничето кървав коктейл. Как го направих – вижте ТУК.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Soul Cakes – началото на лакомствата за Хелоуин

Най-подходящият сладкиш за Хелоуин носи историята си от далечни времена и все още посреща компаниите с деца във Великобритания.   виж още »

Сладкиши за Хелоуин от обикновени бисквити

Ако нямате време и желание да печете сладкиши за Вси Светии, просто декорирайте готови такива.   виж още »

Защо на Хелоуин се прави фенер от тиква

Историята за фермера Джак, тиквения фенер и духът, който броди, носейки горящ огън в тиква. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта