Регистрация

Сладкиши за Хелоуин от обикновени бисквити

30 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1929
Сладкиши за Хелоуин от обикновени бисквити

Ако нямате време и желание да печете сладкиши за Вси Светии, просто декорирайте готови такива.

 

Хелоуин е празник, който не е заложен в българската традиция, но деца и малчугани са в еуфория, сравнявайки плашещите си костюми, страшните си маски и лакомствата, които са събрали или получили от родителите си. Ако в някои български домове Нощта на Вси Светии се тачи, то в повечето случаи е заради децата. А те харесват добре направените сладки. Затова ще ви дадем няколко бързи идеи как да блеснете с лесни и красиви бисквити за Хелоуин.

 

Базова глазура от белтък и пудра захар прави страхотна декорация. За целта трябва да разбиете 1 белтък с щипка сол и щом започне да побелява, да вкарате 200 г пудра захар постепенно, бъркайки на умерена скорост с миксера. Когато се получи гъста гладка смес, се капват 7-8 капки лимонов сок, за да я фиксира. Домашни или купени, всякакви кръгли бисквити могат да бъдат превърнати в мумии или паяжини с тази глазура.

 

Пликчетата за храна са предпочитани пред поша. Пошове с толкова тънък и фин накрайник, че да се рисува по бисквити, почти не се намират на пазара. Затова вземете чист плик за храна. Обърнете го на обратно, за да бъдат ръбовете му от вътрешната страна. Това е доста важна стъпка. След това изсипете базовата глазура и я прибутайте към едното крайче. Пробийте с карфица и рисувайте. Мумиите са ясни. А паяжината се прави като очертаете кръгове върху бисквитата от центъра към периферията и след това с клечка за зъби начертаете няколко диаметъра през линиите на кръговете.

 

С боя за храна е по-красиво. Мнозина са скептични към боята за храна, но капка-две от нея не са опасни, а ще направят лакомствата толкова изящни. Разделете си базовата глазура на няколко части и боядисайте в червено за кръв и очи на мумиите, зелено, ако ще оформяте трева на правоъгълни бисквити за надгробни плочи, оранжево, ако ще правите бисквитки-тикви. Действайте с пликовете и се радвайте на резултата. Помнете – нужни са няколко часа на глазурата, за да се стегне, затова най-добре я направете на сутринта преди празника или още предишната вечер.

 

Тайната на изразителните очи. Това са малките кръгли желирани бонбони в различни цветове. С базовата глазура можете да ги лепите върху сладките, а след това да оформяте „кървави“ ивици около тях. За да са още по-изразителни, сложете бонбона на кухненския плот и с гладък твърд предмет го натиснете, за да се разпука. Образуват се разкошни нишки като от истинска зеница.

 

Ако искате да изпечете домашни меденки за Хелоуин, ето нашата БАЗОВА РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШНИ СЛАДКИ. Ако тестото ви е ронливо, добавете 2-3 с.л. вода. Ако пък нямате формички за изрязване на сладки, отворът на чаша за вино върши чудеса.

 

Импровизирайте и се забавлявайте – всичко в кухнята трябва да става с удоволствие!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Съвети за сладкарски бои за Хелоуин

Коя сладкарска боя е безопасна и как се прави боя за сладкиши с естествени продукти?   виж още »

Спаси трапезата на Хелоуин в последната минута

Храни за Хелоуин, които се приготвят за по-малко от половин час.   виж още »

Защо на Хелоуин се прави фенер от тиква

Историята за фермера Джак, тиквения фенер и духът, който броди, носейки горящ огън в тиква. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта