Регистрация

Модерни Sweet Dreams торти с украса от физалис

26 Mar 2021   /   nina123   /   Видяна: 2565
Модерни Sweet Dreams торти с украса от физалис

Шоколадови блатове с Бейлис и нежен крем от портокали се крият под шоколадов ганаш с физалис декорация.

 

В спомените от безгрижните летни ваканции на вилата, в планината, на село или на разходка сред поляни и гори несъменено се гуши намирането на някоя дива мехунка. В ципеста обвивка с оранжев цвят в свежо и с кафеникаво-сив в презряло състояние се крие кръгло плодче в ярко оранжев или червен цвят. Детските фантазии често го обявяват за отровно или гърмящо, но всъщност това е растението физалис в разновидността си, която се среща в диворастящо състояние в България.

 

Какво е физалис? Физалисът е растение от семейство картофови, което в диво състояние пуска увивни стъбла и коренища и се превръща в опасен плевел. Отглежда се в градини и дори в саксии като декоративно цвете и се използва като естествена украса в свежо и откъснато състояние. Докато цъфти прилича на петуния, но след това цветът се затваря във формата на фенер, а в него се образува плод, подобен на малко доматче. Откъснатите фенери могат да красят дома близо година, като след време обвивката се разпада, но плодчето остава в яркия си цвят.

 

Физалисът в кулинарията. Отровността на мехунката е детски мит, а плодчето в ципестата шушулка всъщност е деликатес. Въпреки че не съдържа отрова, не всеки плод е ядлив, защото някои видове нагарчат, други пък имат неприятна миризма. В родината си Южна Америка физалисът се използва предимно в салати, дипове и сосове, слага се в някои рецепти за гуакамоле, като идеално си партнира с авокадо и домати. В Европа физалисът е предимно добавка към десерти, като се слага в плодови салати и като украса за сладкиши. Има свеж, леко сладникав вкус с нотка на киселост. В различните сортове се улавят лимонови, ягодови, боровинкови нюанси.

 

Торта физалис на Сладки МечтиSweet Dreams торта с физалис. В крак с модата сладкарска работилница Сладки мечти създаде торта, в която мехунката играе ролята на своеобразна черешка. Поредният десерт за ценители е с шоколадови блатове, напоени подобаващо с аромаен Бейлис ликьор. Между тях се крие ефирен цитрусов крем с портокалов сок и портокалови кори. Всичко това е обвито в глезещ тъмен шоколад, а на финала в украсата полягат резени захаросан портокал, цели шоколадови бонбони и разбира се - физалис. Вкусът с кисели и сладки нюанси обединява портокаловата тръпчивост с шоколадовата сладост в прекрасен сладкарски унисон. Ако желаете да поръчате портокалова торта с шоколад. ликьор и физалис, можете да се свържете със Сладки мечти на тел. 088 836 1184 или на фейсбук страницата на Sweet Dreams.

 

Ръчно направени сладкиши с физалис. Сладки мечти сбъдва кулинарните фантазии и може да използва физалис за украсата на всеки сладкиш, който поръчате за празника си или специален ден на обичан човек. Екзотичното плодче в кошничка е страхотен завършек на торти с крем сирена, сметанови изкушения или ръчно направени къпкейкове с млечна и маслена глазура. Развихрете фантазията си, отпуснете волята на мечтите и поръчвайте смело желаните от вас сладкиши с идеята, че всеки от тях може да получи своята доза модерност с физалис вместо черешката на тортата.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams торта с ягоди и шоколад за женското здраве и щастие

Ягодите имат силен позитивен ефект върху женския организъм, а комбинирани с шоколад, създават щастие, спокойствие и невероятна наслада.   виж още »

Легендата за Великденския заек оживява в пекарната на Sweet Dreams

Празнични сладки за Великден от Сладки мечти пълнят кошницата на Великденския заек.   виж още »

Sweet Dreams сладкиши хармонират с индивидуалния характер на дамата

Зарадвайте любимата жена с ръчно направен десерт за Осми март! Сладки мечти помага да изберете най-подходящия сладкиш за специалната жена.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта