Регистрация

Половината човечество застрашено от наднормено тегло

10 Sep 2019   /   nina123   /   Видяна: 1303
Половината човечество застрашено от наднормено тегло

Наднорменото тегло и затлъстяването се превръщат в сериозен проблем на развитите общества.

 

Наднорменото тегло се превръща в световен проблем, който все още не е открил начин за разрешаване, категорични са експерти, изразили мнение в рамките на Световния конгрес на Международната федерация по хирургия за затлъстяване и метаболитни проблеми, който се провежда до средата на септември, тази година в Мадрид. Водещи учени в областта на храненето, диететиката, хирургията и проблемите, свързани с повишаването на мазнините в организма изложиха своите виждания за бъдещето на човечеството, тръгнало по пътя на затлъстяването.

 

Колко хора с наднормено тегло през 2019? На този въпрос отговарят експерти от Световната здравна организация (СЗО), даващи актуална информация от края на август 2019-а година. Според последните проучвания 39% от хората на Земята са с наднормено тегло, а 13 от тях вече са във фаза на затлъстяване. За съжаление тенденцията сочи в повишаване на лошата статистика, въпреки мерките, които предприемат правителства и организации за борба със затлъстяването.

 

Кои са най-застрашените от затлъстяване нации? Както винаги, в общата статистика изпъкват девиантности. Оказва се, че модерните общества са най-склонни към натрупването на наднормено тегло, като изключение правят страните от Далечния Изток – Япония и Китай. Сред най-рисковите нации са народите на САЩ, Испания, Франция, Русия. Именно в тези страни действат закони, които провокират здравословното хранене и спорта, но като основен проблем за неефективността на програмите за отслабване, се посочва начина на живот.

 

Модерното хранене пречи на отслабването. На практика съвременният човек е добре информиран, че трябва да изключи от менюто си пържените ястия, фаст фууд и бялата захар. Знае също, че спортът е ключ към поддържане на добро здраве и фигура, но често се оказва подведен от ежедневието да се почерпи с поредната газирана напитка, да прихапне на крак с другари или да си грабне тестена закуска по път към работното място. Така усилията отиват напразно, категорични са експертите. Храненето на нискоразвитите общества е свързано със земята – те се отдават на гуляи само по празници, отглеждат и готвят екологично чисти продукти и живеят в всят, в който обработването на земята и отглеждането на животните изискват повече усилия и движение. Ето защо тези хора по естествен начин поддържат здравето и тялото си.

 

Промяна на начина на живот е ключът към успеха. Водещи хирурзи в областта на борбата с излишните мазнини са категорични, че няма начин човек да отслабне здравословно и трайно чрез спазването на временна диета или чрез операция за отстраняване на мазнини За да има ефект, който да се запази завинаги, трябва да се промени коренно начина на живот. Дори и хората, генетично предразположени към пълнеене могат да се спасят от нечестивата си орис, като се стремят всеки ден и на всяко хранене без компромиси да приемат само пълноценни ястия в разумни количества. Тези усилия, съчетани с правилно избрани и редовни тренировки неминуемо се противопоставят дори и на генетичната обремененост. Всичко това обаче трябва да се спазва доживот.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кои храни трябва да се спрат след навършване на 30 г

 За да остарее грациозно и да може да се радва на пълноценна зрялост човек трябва да се откаже от мръвките, алкохола, белия хляб, подсладените виж още »

Българските хлапета 4-ти по затлъстяване в Европа

Отчита се тенденция към подобряване на хранителните навици на българчетата, но ще трябва да минат години, докато се постигне позитивен резултат. &nbs виж още »

Затлъстяването на българина се разраства

Всеки четвърти мъж и близо 18% от първолаците в България са затлъстели. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous15-05-2020
http://reyna.userbet.xyz Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах https://novokuznetsk.podarki-market.ru/catalog/product-357665/?MID=1013&result=reply#message1013 - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах https://today.kg/news/242175/ - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах https://kazan.podarki-market.ru/catalog/product-235903/?MID=1224&result=reply#message1224 - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах dd9f7d0

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта