Регистрация

Плодове и билки, които можете да държите в спалнята

22 Mar 2019   /   nina123   /   Видяна: 1461
Плодове и билки, които можете да държите в спалнята

Заложете на цитруси, канела и босилек, за да създадете уютна и полезна атмосфера около семейното ложе.

 

Дълги години алерголози съветват да не се отглеждат живи растения и да не се внасят храни в стаята, предназначена за сън. Оказва се, че не всички продукти трябва да бъдат забранени в спалнята. Резени от цитруси или пресни листа от билки могат да повлияят позитивно на дишането, тонуса, сексуалната активност, оздравяващия и дълбок сън. Ето кои от тях си заслужава да допуснете до семейното ложе.

 

Няколко резена лимон в спалнята правят чудеса. Просто отрежете 2-3 кръгчета от киселия плод и ги поставете в стаята на нощното шкафче. Към приятния деликатен аромат, който ще порадва носа, киселият цитрус ще освежи въздуха. Неговите ухания стимулират белодробната функция и подобряват дишането. Помагат на мозъка да си почине по-бързо и лесно. Ако сте прекалили с алкохола, резените лимон ще облекчат махмурлука на сутринта. Особено силно действат на онези, които не могат да стават лесно след звука на алармата – новото усещане за бодрост ще бъде незабравимо. Не дръжте обаче лимона повече от 48 часа в спалнята.

 

Листа босилек в студена вода. Накиснете 5-6 разкусани на половинки листа в ледена вода и оставете съда в спалнята. Освен че ще ароматизира и освежи въздуха, ще спомогне за прогонването на комарите от стаята. Този трик е от особено значение за алергичните хора, които не могат да си позволят ароматизатор в дома. Босилекът не съдържа алергени и е доста по-безвреден от конвенционалните освежители на въздуха. След 2-3 дни сменете листата.

 

Ароматизарот за спалня с канела. Сипете 1 ч.л. зехтин в малка чинийка и добавете 1 с.л. канела на прах. След това залейте с 3 с.л. вода. Разбъркайте (доколкото е възможно) и оставете съда в спалнята си. Канелата действа успокояващо на нервната система. Скоро тялото ви ще започне да произвежда ендорфин. Ще усетите как тялото ви се отървава от стреса, а желанието за интимности се повишава. Тази смес може да стои в стаята цяла седмица.

 

Корички от цитруси върху парното. Този трик за ароматизиране и създаване на романтична обстановка е стар и изпитан. Вместо да изхвърляте цитрусовите кори в кошчето, го сложете на топло място в стаята и изчакайте 1-2 часа. Ще усетите как ароматите се освобождават, създавайки уютен и приятен дъх. Чак когато корите се съсухрят, можете да ги изхвърлите или просто да замените с нови. Ето още една причина да хапвате плодове.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тридневна строга цитрусова прочистваща диета

Професионална диета с плодове, зеленчуци и малко риба ни помага да влезем в старите дрехи след празниците. виж още »

Домашна украса от мандарини

Накарайте дома си да заухае на цитруси с няколко оригинални идеи. виж още »

Аюрведа лечение чрез подправки

Куркумата намаля нивото на кръвната захар, а дивият копър регулира дейността на стомаха. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта