Регистрация

Пикници със здравословна храна борят последиците от covid-19

18 Mar 2021   /   nina123   /   Видяна: 1407
Пикници със здравословна храна борят последиците от covid-19

Най-лесното възстановяване след covid-19 е приятен пикник на слънчева поляна до някой водоем. По възможност в компанията на весели хора.

 

На прага на поредните рестрикции за ограничаване на разпространението на covid-19 в България, руски лекар посъветва преболедувалите как да се възстановят по-бързо от остатъчните несгоди на вируса. Д-р Евгений Комаровски, цитиран от БГНЕС, заявява, че бързото укрепване на тялото е ключово за запазване на доброто здраве и тонус, защото оздравителният процес от коронавируса също може да нанесе щети на белия дроб.

 

Заложете на лека, проста и честа храна след covid-19, съветва експертът, като уточнява, че за възстановяването тялото едновременно трябва да получава сила, енергия и полезни вещества, без да се товари с разграждането на вредни и тежки храни. Най-добрата диета съдържа пресни плодове и зеленчуци, малки количества немазни месо и риба, както и често и обилно пиене на вода. Сред полезните храни се нареждат още яйцата, но стига да са сготвени по щадящ метод - печени или варени. Също така супите от зърнени култури.

 

Какво пречи на възстановяването от covid-19? Според Комаровски това са негативните мисли, затварянето след края на карантината, липсата на слънчева светлина, чист въздух и не на последно място - вредната храна. За вредна той определя тестените изделия, пърженото, полуфабрикатите и мазните меса. Дори мазнини като маслото, свинската мас и рафинираното олио трябва да се изключат от менюто поне за един месец. Същото важи за баници, торти, шоколади и всякакви десерти с добавена захар. „Най-добрият десерт е плодът“, заявява специалистът.

 

Разходки и физическа активност след преболедуван covid-19. Разходката е най-добрият лек, стига да се извършва правилно. Човек не бива да се натоварва с тежка физическа дейност, стръмни изкачвания в планината, бързо каране на колело или тичане. Все още тялото не е готово за това. Достатъчно е да се избере подходящо място за разходка - на чист въздух, по възможност до водоем и на слънце, ако грее такова. А всички препоръки могат да се комбинират в една, която се очаква да има максимален заздравителен ефект.

 

Ходете на пикник с полезна храна при възстановяване от covid-19! Така Д-р Комаревски обобщава в една дейност препоръчаните терапии. Ако човек може да си позволи да се откъсне от градския шум и мръсен въздух, то да си намери слънчева поляна до някое езеро, язовир, река и, носейки плодове и салати, да се посмее в добра компания. Този вид лечение е хем приятен, хем полезен, хем ефективен - заключва Комаревски.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Учени доказаха, че пиенето на вино пази от covid-19

Виното намалява шанса за заразяване с коронавирус. Вийте как влияят различните напитки върху разпространението на covid-19!   виж още »

Каква храна се яде след повръщане

Какво може и какво не да се хапва след стомашно разстройство?   виж още »

ZCS: Правилно хранене пази от Covid-19 и усложнения

Плодове и зеленчуци, варива и мазна риба намаляват риска за заразяване с коронавируси и помагат да се избегне хоспитализация при среща на организма с виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта