Регистрация

Пийте мляко и плодови фрешофе по време на бременност

18 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 3372
Пийте мляко и плодови фрешофе по време на бременност

Млякото гарантира по-добро израстване на костите на плода, а витамин С в плодовете пази от маточни разкъсвания по време на раждане.

Бременността е онзи деликатен период от живота на жената, когато тя трябва стриктно да следи какво точно слага в устата си, защото от нейните хранителни решения зависи лесната поява на детето на бял свят и неговите правилни растеж и развитие през годините. Оказва се, че две напитки влияят особено добре на бременните дами – млякото и прясно изцедените плодови сокове. Експерти доказват, че само с 200 мл мляко на ден майките гарантират по-здрави и правилно растящи кости на детето си. Фрешовете пък допринасят за заздравяването на маточните стени и развиват тяхната еластичност, така че раждането да е по-безболезнено и да се намалят рисковете от маточни разкъсвания и кървене.

Международен екип от учени стартира дългосрочно изследване върху 809 датски бебета в началото на 1988 г. Половината от майките са пиели ежедневно по минимум 150 мл мляко, а другата част не са приемали бялата напитка заради алергии, непоносимост към лактоза или просто защото не обичат. Оказва се обаче, че до навършването на 20-тата си година децата, които са били захранвани с мляко в майчината утроба развиват по-здрави и нечупливи кости. Тяхнатата хрущялна тъкан е по-еластична, а скелетът им израства повече. Вече пораснали, те стават по-високи от изследваните си връстници, които не са били захранвани с мляко в пренатална възраст.

Учените, които обявяват откритието си за революционно, тъй като доказват, че не само генетичните фактори играят определяща роля за височината на човека, обясняват, че калцият, който се съдържа в първата храна за бозайницете играе ключова роля от образуването на костната система в утробата, до крайното й развитие на около 20-годишна възраст. Освен това при тези деца се отчитат по-ниски нива на инсулин, което означава, че още преди раждането майката има възможността да ги предпази от последващо развитие на диабет тип 2.

Друга напитка, която учените препоръчват да се консумира ежедневно по време на бременност е прясно изстискан плодов сок. Тук предупреждението е да не се прекалява, както и да се редуват плодовете, от които се прави ферша. 250 мл изцеден нектар на ден са абсолютно достатъчни, за да гарантират заздравяване на маточните стени. Така по време на раждане майката ще има възможността да контролира в по-голяма степен важния процес, като не се притеснява от настъпване на усложнения, свързани с разкъсването на маточни стени. Плодовите витамини и особено витамин С, който се съдържа в почти всички десертни дарове на природата, създава еластичност на мускулите и стените на един от важните органи в половата система на жената – матката. А нейната здравина е ключ към правилен родилен процес.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Детоксикиращи фрешове подготвят тялото за лятото

Диета с прясно изцедени плодове и зеленчуци чисти черия дроб и подготвя тялото за летните дрешки и горещините.   виж още »

Вредната страна на фрешовете

Дори и с полезните удоволствия не бива да се прекалява.   виж още »

Мит е, че по време на бременност трябва да се яде повече

Жени рискуват да развалят фигурата си завинаги, смятайки, че докато са бременни трябва да се хранят с двойни дози и да спрат физическата активност. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта