Регистрация

Майсторски финал на сезона в “Черешката на тортата – ти си звездата”

21 Jun 2013   /   kulinarno   /   Видяна: 2322
Майсторски финал на сезона в “Черешката на тортата – ти си звездата”


За първи път в историята си шоуто прави път на ТОП готвачите

Петима майстор-готвачи ще кръстосат черпаци следващия понеделник, 10 декември, в “Черешката на тортата – ти си звездата”. Tова се случва за първи път в историята на шоуто досега, в последната седмица от трети сезон. Участниците в  изключително оспорваната надпревара  са Едуард Цонда, известен като суши-майстор, Иван Ангелов – най-младият главен готвач, Адриан Панталеев –  факирът на пиците, Елена Божинова, известна като най-сладкия сладкар и Юри Велев – баш майсторът.  Борбата е жестока, а за първи път зрителите пред екраните ще видят по-изобретателни ли са професионалистите от любителите кулинари.

Първи в майсторската седмица колегите си посреща Едуард, а той ще приготви авторско суши и страхотни свински скалопини. По-късно вечерта изненадата направо ще накара гостите му да се хванат за глезените, защото десертът е йога за храносмилане. Втори от професионалистите ще бъде най-младият главен готвач, когото познаваме –  Иван, а той ще каже категорично “не” на бързото хранене и ще накара гостите си дълго и търпеливо да почакат за всяко едно от изисканите ястия. Масата е отрупана, а  най-оригиналните решения за вечерта са агнешки котлетчета с мус от кестени и пюре от ябълки. Чакането за гостите е дълго, те са изнервени и почти на път да си тръгнат, но накрая  всичко завършва с цял час смях и закачки.

Адриан е на ред да омагьоса участниците в третия ден от седмицата, като той ще посрещне всички в италианска кухня, с италианско настроение и страхотна италианска пица. За изненада ще има отново раздвижване – този път тематично – пица акробатика. Най-сладкият ден е за единствената жена в групата – Елица. Тя ще приготви заек, ще омеси хляб и ще срази всички с уникалния си десерт. Единствено за зрителите на “Черешката на тортата – ти си звездата” Ели ще издаде и специална тайна – една от секретните си рецепти за торти.

Последен в битката на професионалистите е най-старшият кулинар в шоуто – Юри. Той ще приготви супа от тиква, гъши дроб, ще покаже как се опушва сьомга с дървен чипс от череша, а за десерт изненадва гостите с майсторско фламбе. Накрая професионалните готвачи ще се оставят в ръцете на професионалните танцьори, а победителят, на който шеф Манчев ще връчи плакета в оспорваната надпревара, ще стане ясен този петък, в последния за сезона епизод на „Черешката на тортата – ти си звездата”.

„Черешката на тортата – ти си звездата” – от 10 декември до 16 декември, от 17.00 ч. по Нова ТВ

ПОДОБНИ СТАТИИ

Стартира първият сезон на Hell's Kitchen България

Предаването ще намери най-добрият сред професионалните готвачи.   виж още »

Работилничка „Сръчковци“ се превръща в сладкарница, а после в място за щуротии

За да направите сладки за празника не е достатъчно само да ги опечете. Как една обикновена курабия може да се превърне в коледен сладкиш, ще покажат н виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта