Регистрация

Любимите напитки на всяка зодия

12 Dec 2013   /   nina123   /   Видяна: 4338
Любимите напитки на всяка зодия

Овните и стрелецът са почитатели на изисканите вина, козирогът – на бирата, а близнаците, скорпионът и лъвът си посръбват и твърд алкохол.

Твърдението, че зодиакалния знак има връзка с хранителните и питейни навици на човека многократно бе опровергавано и дори обявявано за абсурдно. Американски учени от университета в Мичиган обаче си съставиха скала, според която, ако човек попълни обективно вкусовите си желания и предпочитания, експертите ще познаят под чии знак е роден. Многократни доказателства дават на теста успеваемост над 80% или екипът с ексцентрична дейност гарантирано ще познае зодията на поне 80 от всеки 100 човека, задавайки им въпроси какво обичат да пият, каква е бързината, с която се хранят, броя яденета на ден, вида на храните, предпочитани комбинации между продукти.

За всички, които се чудят с какво питие да изненадат приятел, потенциален интимен партньор или просто готин човек, когото са поканили на гости, то е достатъчно да знаят каква е зодията му, а мичиганските експерти са съставили по нея списък с напитките, които хората, родени в даден период от годината предпочитат или пък не харесват.

Овенът ще се зарадва на вино. Любовта му към тази напитка е неустоима. Пие всякакви вина – бели, червени, скъпи, евтини... по много. Но не си мислете че не би оценил висококачествената бакхусова напитка или че можете да го излъжете в класата на елексира, който се намира в чашата му.

За телците напитката не е толкова важна, колкото компанията, в която ще я консумират. В семейна среда може да се задоволят и с чаша вода, но на щур купон са склонни да покажат завидни умения в поглъщането на разноцветни концентрати.

Близнаците са особено „пивка“ зодия, защото почти няма течност, която да откажат. Справят се еднакво добре както с алкохолните, така и с „детските“ питиета, като често обичат да ги разнообразяват. Вино, бира, чай, кафе – обичат да пробват от всичко и никога не изостават в количеството. Ако искате да ги впечатлите с питие, то нека бъде нещо ново за тях.

Раците имат афинитет към алкохола, предпочитат го ежедневно, но рядко прекаляват с него. Ако искате да трогнете емоционална нотка в душата им, започнете с аператив. На втората или третата чаша вече можете да им задавате всякакви въпроси. Лековерието им се покачва с градусите на напитката, затова и лесно може неблагонамерени хора да се възползват от тях.

Лъвовете са привърженици на висококачествените концентрати и особено много на изисканото уиски с лед и ядки. Това е и пътят към сърцето им. Покажете, че разбирате от алкохола, който се произвежда на Острова и ще си спечелите благоразположението им.

Девите си слагат морални прегради между желанията си и чашката. Те консумират умерено с една единствена цел – да не се напият. Затова ако си поръчат нещо твърдо, винаги ще си потърсят и големи дози разредител за него. Ако се отпуснат в количествата, се превръщат в прекрасни събеседници за чашка и важна тема на разговор.

Везните пък доста прекаляват с алкохола. Може да не посягат към него с дни, но когато излязат на среща, буквално се оливат. При тях липсва всякакъв самконтрол и често вечерта завършва с проблем, който пиянството им натриса. Дори и да се опитате да намекнете на везна, че е изпила достатъчно, не очаквайте ответна реакция. Най-много да се обиди.

Когато пият, скорпионите стават агресивни. Те са любители на спиртните напитки и не биха отказали чаша с водка, ром, уиски или ракия. А след нея – следва разправия. Не ядосвайте скорпион на градус – това е животоспасяващо правило. Ако искате да водите сериозен разговор с представител на зодията, поканете го на кафе или чай – няма да се възпротиви.

За стрелците поговорката In vino veritas важи с пълна сила. Те издигат виното в култ и умеят да се наслаждават на всички качества на напитката. Освен това си имат любими сортове и марки за всяка храна, която си хапват. Пият вино почти постоянно, но не прекаляват с количествата. А ако зачекнете темата за дионисиевите сокове, те могат да ви говорят цяла вечер.

Козирог без бира не е козирог. Те са почитатели на пивото и дори на маитап често го наричат „основно“ ястие. Могат да започнат от сутринта и да продължат до късна вечер. Трудно ще се изкушат от други питиета, макар да са отворени към импровизации. Дори и на изискано парти или вечеря, пак са склонни да се хванат за халбата.

Водолейте могат да бъдат наречени шеговито „водколеи“, защото руското сгряващо високоалкохолно питие е от малкото концентрати, които харесват и могат да пият в големи количества. На чашка с тях могат да се водят разговори за абсолютно всичко. Дори и на градус, поведението им не се променя особено. Склонни са да откажат редица висококачествени напитки в името на добрата стара водка.

Рибите не са любители на чашката, затова можете да ги впечатлите и с безалкохолна напитка. Вкарат ли обаче градус в кръвта, са склонни да се съгласят с всякакви условия и да направят големи компромиси със себе си в името на чуждите интереси. Те знаят това и се пазят от подобни ситуации. Затова не ги търсете като компания за пиене, а по-скоро като трезвен събеседник, който ще ви изпроводи в края на вечерта.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хумористични начини на готвене според зодията

Ракът се чуди къде му е кухнята, скорпионът се снима със сготвеното от другте, а водолеят има специална песен, която трябва да пусне на всяко ястие. виж още »

Коя зодия какъв шоколад предпочита?

Рибите обичат да комбинират какаото с кокос, козирозите - със сол, а близнаците - с чили. виж още »

Какви храни избират хората от менюто спрямо зодията си

Водните зодии обичат романтична храна, земните – не сядат на маса без хубаво вино. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта