Регистрация

Лилавите храни привличат творчески натури

24 Jul 2020   /   nina123   /   Видяна: 1693
Лилавите храни привличат творчески натури

Sweet Dreams създаде торта в лилаво за нежни и изискани дами.

 

Човек се храни с всички сетива. И докато в устата се усеща вкуса, то ястията могат да бъдат радост за очите, комплимент за носа, понякога изкушават ръцете да ги докоснат. Нерядко хората избират храната си по визията, която се очаква да отговори на някои вкусови критерии. Какъв темперамент се крие в човек, избрал си лилава храна, обяsняват от сайта Fashioninside и в книгата на Атанас Бургуджиев „Синфония на цветовете“.

 

Храни с лилав цвят. За съжаление природата не създава особено често продукти в комбинация от синьо и червено. За щастие част от тях не са рядкост в България. Веднага се сещаме за боровинки, къпини, дуди, патладжани, лилаво зеле, лилави картофи. В големите хранителни магазини пък се продават ядливи бои с лилав цвят, за да може с тяхна помощ да се получат красиви декорации на кремове и сладкиши, на пюрета и напитки. А ето и какво означава привличането към лилава на цвят храна от психологическа и здравна гледна точка.

 

Хората, които обичат лилави храни, са свръхчувствителни. Психологията на цветовете разказва, че зад тази личност се крие силно сантиментална натура, която лесно може да бъде ранена. Често тези личности се отдават на творчество, за да изразят бушуващия фонтан от емоции и да намерят връзка с външния свят. Те са интелигентни, изключително стилни и изискани, но и себевглабени. Плачат искрено, смеят се истерично и създават шедьоври в областта, в която се развиват. Пурпурното е сред любимите цветове на дизайнери, художници, писатели и актьори.

 

Хората, които изпитват апетит към лилави храни, имат нужда от антиоксиданти и спокойствие. Общото между продуктите с естествен лилав цвят, е тяхната наситеност с флавоноиди. Това са вещества – силни антиоксиданти. Смята се, че апетитът към даден продукт се развива при дефицит на съставките му в тялото. Затова копнеещите за лила може да са подложени на стрес или режимът им на хранене да е беден на плодове и зеленчуци.

 

Елегантна торта в лилавоSweet Dreams създаде лилава торта за специалния празник на една изискана дама. Меките какаови блатове на кокетния сладкиш ухаят на кафе, а между тях се гуши крем от карамелизирано кондензирано мляко и крема сирене. А глазурата – оцветен в лила маслен крем, оформен на елегантни рози, които обгръщат цялата торта. Остава още малко – шоколадова плочка с послание и кокетна фигурка, разкриваща изискаността на личността, която ще почерпи с този незабравим сладкиш.

 

Ако искате да поръчате Торта Лавандула с дъх на кафе, карамел и десертно сирене, свържете се със Sweet Dreams и заявете своите желания. Сладкарската работилница използва само висококачествени продукти и умее да се съобразява с всеки каприз, ценейки важността на специалните празници, още по-специалните мигове и най-специалните за сърцето хора.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сини торти от Sweet Dreams възвръщат хармоничния баланс

Сините храни влияят с цвета си на петата чакра и освобождават от напрежение. Изхвърлете лошите емоции с десерти в синьо от Сладки мечти.   виж още »

Сладки мечти за хората, родени през октомври

Общото между октомврийските рожденици е умението да обичат и да бъдат верни; съвършената комуникативност и изтънчената искреност. Тортата за техния пр виж още »

Модерни Sweet Dreams торти с украса от физалис

Шоколадови блатове с Бейлис и нежен крем от портокали се крият под шоколадов ганаш с физалис декорация.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта