Регистрация

Кулинарен тест за сирена от шеф Виктор Ангелов

15 May 2020   /   nina123   /   Видяна: 1491
Кулинарен тест за сирена от шеф Виктор Ангелов

Проверете знанията си за сирената със сиренени въпроси от шеф Ангелов.

 

На финалната права от надпреварата в Hell's Kitchen 3 шеф Виктор Ангелов изправи в познавателно съревнование педагогичната Галя и италианският претендент за победата Реджеп. Тема на кулинарния тест е „сирена“, а победителят получава предимството да избере сиренената гозба, която ще сготви той и опонентът му. Двамата опоненти се състезават, отговаряйки върху бягаща пътека, като всяка грешка увеличава скоростта. И за да предполагат истински сиренени фенове, са „закичени“ с шапка с уши, опашка и муцунка на мишле. Ето и въпросите, за да проверите своите познания в областта на сирената. Отговорите ще намерите в края на материала.

 

1. В какъв контейнер българинът традиционно държи бялото саламурено сирене?

 

2. От какъв протеин се приготвя сиренето тофу?

 

3. От какво мляко се прави моцарелата?

 

4. Избройте 5 вида италианско сирене!

 

5. Избройте 5 традиционни български ястия със сирене!

 

6. Как се нарича предприятието, което превръща млякото в сирене и други млечни продукти?

 

7. Как се нарича най-известното българско сирене?

 

8. Коя страна е най-големият производител на сирене в света?

 

9. Как се образуват дупките в ементала?

 

10. Какво сирене използваме за паста Карбонара?

 

11. Българското зелено сирене от село Черни Вит е единственото плесенно сирене на Балканите. Как се получава зеленият му благороден мухал?

 

12. На какви витамини и минерали е богато сиренето?

 

13. Как се нарича най-известното холандско сирене?

 

Отговори:

1. Тенекия

2. Соя

3. Биволско

4. Пармезан, моцарела, рикота, маскарпоне, пекорино, горгонзола, грана падано, проволоне, качокавало, таледжио

5. Сирене по шопски, баница, пататник, миш-маш, бюрек, катък

6. Мандра

7. Бяло саламурено сирене

8. САЩ

9. При ферментацията

10. Пармезан

11. Като престоява в дървения съд „каче“

12. Витамини – С, В-6, В-12, А, D, Е и К. Минерали – калций, калий, фосфор, натрий, цинк, желязо

13. Гауда

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тест – познаваш ли добре италианската кухня

Тест за италиански храни и познания за италианската кухня.   виж още »

Кулинарен тест – околосветско пътешествие с храни

Въпроси и отговори за най-популярните храни от световната кухня.   виж още »

Най-добрите рецепти от 150 предавания на Hell’s kitchen България

Шеф Ангелов връща в менюто шестте най-добри ястия за 150-ия юбилей на Hell’s kitchen България.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта