Регистрация

Кратък пътеводител към дълголетието

17 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 3158
Кратък пътеводител към дълголетието

A short guide to a long life – книга на група онколози, която ни учи как да се храним и живеем, за да стареем по-бавно и да се радваме на вечно здраве.

Нов наръчник за природосъобразен начин на живот е на път да се превърне в библия на всички, които искат да запазят здравето, младостта и силата на тялото си за по-дълго време. "A short guide to a long life" е книга, написана от екип утвърдени онколози, посветили съзнателното си съществуване на търсенето на първопричината не само на раковите заболявания, но и на всички болежки и проблеми, които амортизират тялото, правят човека пасивен, апатичен и го карат да се чувства нещастен. Авторите са на мнение, че вечното здраве и дълголетието са заложени в „програмата“ на човешкия организъм, но неправилния начин на живот, който хората водят, е първопричина за техните страдания, за болестите и дори за смъртта.

В "A short guide to a long life" се описват основни принципи, които би трябвало всеки от нас да спазва, защото те не изискват особени усилия, но ще ни се отблагодарят, ако се придържаме към тях. Затова, в желанието си да помогнем на хората да се чувстват добре, ние от kulinarno.bg  ще ви споделим онези от тях, свързани с храненето.

Яжте винаги по едно и също време. Човек трябва да има пет хранения на ден – три основни и две леки – междинни. Направете си график – в колко часа ще закусвате, обядвате и вечеряте, както и кога ще си хапвате някой плод, шепа ядки или ще пийвате фрешове. Сами ще усетите, че тялото ви свиква с плана, а след това просто не бива да го променяте. Помнете, обясняват авторите, че когато изпитвате глад, тялото отделя хормона на стреса кортизол, който атакува както нервната система, така и клетките. Не е нужно да си причинявате това.

Пийте по чаша червено вино. В малки дози то подпомага цялостната функция на сърдечно-съдовата система и бори стреса. Има антиоксидантно действие и допринася за по-лесното движение на кръвта – а оттам – за правилното оросяване на крайниците и транспортацията на кислород до мозъка.

Избирайте адекватно плодовете и зеленчуците, с които се храните. Не винаги в пресен вариант те са по-полезни от замразените. Ако са сезонни и имате сигурна информация, че са расли в природосъобразна среда и са откъснати скоро – то тогава няма проблем. Но замразени – те пазят повече витамини и минерали, отколкото ако са отлежавали месеци по складовете и на щанда на хранителнния магазин в уж прясно състояние.

Кафето и чаят СА здравословни. Тук онколозите категорично противоречат на досегашни твърдения, че ободряващите напитки водят до сърдечно-съдови и чернодробни проблеми и състаряват кожата. Техните изследвания категорично доказват, че кофеинът има благодатно въздействие върху всички части на тялото и ако драстично не се прекалява с него, той не е вреден, а полезен.

Не пийте витамини под формата на хранителни добавки. Няма смисъл от тях. По-добре си ги набавете по естествен начин чрез храната, защото вече има открита взаимовръзка между синтетичните витамини и раковите заболявания. Освен това организмът не ги усвоява добре, щом попаднат в него по изкуствен път, и ако не успее да се отърве от необработените запаси, те се натрупват като вредни депа в тялото. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Малко вино, кафе и разходка са тайната на дълголетието

Хората които пият кафе, бира и вино умерено и се разхождат по малко всеки ден, живеят по-дълго от въздържателите и активните спортисти.     виж още »

Пет храни, които правят менюто здравословно

Яденето на мюсли, плодове, зеленчуци, ядки и риба са най-полезните хранителни навици, които не трябва да забравяме. виж още »

Петър Дънов: 20 плода и зеленчука за здраве и красота

Орехите провокират мозъчната дейност,  а ябълките ви правят красиви, твърди Учителят. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта