Регистрация

Здравословни ползи от пиенето на бира

18 Jul 2019   /   nina123   /   Видяна: 1714
Здравословни ползи от пиенето на бира

Умерената консумация на пиво пази сърцето, подмладява, грижи се за бъбреците и здравината на зъбите и устната кухина.

 

Когато жаркото слънце протегне ръце и жарне с тях кожата през лятото, се появява онази специфична жажда за чаша потно хладно пиво. Някои обаче отказват газираното нисколалкохолно удоволствие поради здравословни причини или с вярата, че алкохолът е вреден. Няма смисъл да се дърпате от „съдбата“ си, просто трябва да се въздържате от големи количества, категорични са медицински експерти, цитирани от БГНЕС. В бирата има множество ползи за организма, ако се изпиват по една до две бирички 3-4 дни от седмицата. Ето какви привилегии ще получите благодарение на кехлибарената течност според учените.

 

1. Бирата се грижи за сърдечното здраве. Изследване, проведено върху 1,5 млн. жени в Русия показва, че дамите, които пийват по няколко бири седмично са с 31% по-малко застрашени от инфаркт. Според наблюденията стените на кръвоносните съдове при тях са по-здрави, отколкото при онези представителки на нежния пол, които напълно се въздържат от пиене на бира.

 

2. Бирата предпазва от камъни в бъбреците. Не е тайна, че тя буквално отмива минералите, които се задържат по бъбречните стени. Със своите диуритични свойства пивото изхвърля още в ранен етап възможните причинители на камъни в бъбреците и по този начин предотвратява болезнения проблем. Изследване проведено върху 200 хил. души сочи, че онези, които пият по 1 чаша бира всеки ден, развиват с 41% по-малко камъни в бъбреците.

 

3. Бирата пази от кариес. Тя има нежни дизенфекциращи свойства, които избиват лошите бактерии в устната кухина. Така любителите на пиво страдат по-рядко от кариес или афти. Експертите обясняват, че не е нужно да се мият зъбите с бира, защото при самото отпиване течността действа хигиенизиращо в устната кухина.

 

4. Бирата е антиоксидант. Тук става въпрос за 330 мл дневно при жените и 500 за мъжете. Спазвайки тези количества и с ежедневно „упорство“, пиещите могат да проведат една вътрешна разкрасителна терапия. Витамините в бирата благоприятстват заздравяването на кожата, изравняването на тена и растежа и здравината на костите, косата и ноктите. Антиоксидантите се грижат за намаляване на целулитните депа при жените, за по-лесното отслабване и вдигат имунитета.

 

5. Бирата е полезна за мозъка. Разбира се, ако не прекалите с нея и не изтриете спомените си с махмурлийска гумичка. Една чаша на ден доказано предпазва от Алцхаймер и Паркинсон, намалявайки риска с близо 30%. Силицият, който се съдържа в пивото подобрява когнитивните функции и аналитичността.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Плодовите бири са по-вредни от конвенционалните варианти

Бирите с плодов вкус са по-калорични, съдържат консерванти и подобрители, добавена захар и подсладители, с които се превръщат във вредни напитки за зд виж още »

Дъвките без захар поддържат добра устна хигиена

Кои дъвки са полезни, кога се дъвче дъвка и как да изберем най-подходящата дъвка?   виж още »

Хитър план за спасяване на чешката жива бира

Онлайн поръчки на бира с нисък срок на годност спасяват пивото от разваляне и застой.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта