Регистрация

Запазете младостта на клетките си чрез храна

28 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 4516
Запазете младостта на клетките си чрез храна

Листните зеленчуци, някои плодове, рибата и редовното пиене на вода ще спомогнат за запзаването на младия и свеж вид.

Серум за вечна младост – преди да напредне науката, за да ни сервира тежката истина, че няма как да се предотврати стареенето на клетките човечеството е вложило много усилия в намирането на начини как да се съхрани тялото младо и свежо, в разцвета на силите и красотата си. Днес вече знаем, че не можем да останем във вечността с визията си на 23-годишни, но има множество начини чрез които да премахваме следите на времето от външността си. Неминуемо ако държим младостта да остане в организма ни за по-дълго, то трябва да се отдадем на природосъобразно хранене, което натоварва минимално тялото и му помага да се регенерира. Затова и учени от университета в Колумбия описаха най-полезните храни, чрез които ще успеем да запазим състоянието на кожата и организма си в неговия пълен разцвет и жизненост.

1. Листните зеленчуци са богати на фибри, витамини, аминокиселини и антиоксиданти, като същевременно не съдържат мазнини. Те не натоварват тялото при разграждането си и повлияват за прочистването му от погълнатите токсини.

2. Авокадо е богато на полезните ненаситени мастни киселини, които, попаднали в клетката, удължават живота й. Не е тайна, че авокадото се използва в борбата с лицевите бръчки и регулира масния баланс на кожата. Така тя изглежда здрава и красива. Освен това се включва активно в борбата на организма с появата на целолит. Авокадото е и гарант за здрава, красива и жизнена коса.

3. Оригиналното кисело мляко, което е направено по традиционна рецепта и без изкуствени обогатители е богато на микроелементи и природни дизенфектанти. То доказано забавя стареенето като същевременно прочиства организма и подпомага по-успешната работа на вътрешните органи. Препоръчва се както за ядене, така и за направата на маски с кисело мляко.

4. Ядките съдържат богата гама от фибри, които се явяват „стъргачи“ на ненужните вещества в организма. Семената ще помогнат на тялото да се отърве от мъртвите вече клетки и по този начин да се обнови и подмлади. А мазнините в ядките пък ще създадат една благоприятна среда на новообразувалите се клетки да развият здравословно пълния си потенциал.

5. Тялото ще функционира адекватно и природосъобразно, ако честичко се подпомага от консумацията на пресен чесън. Той гони болестите и паразитите, пречиства кръвта и вътрешните органи, благоприятства работата на стомашно-чревния тракт. Така старата машина започва да работи като нова. Чесънът подмладява предимно вътрешно, но няма как тази регенерация да не се отрази благоприятно и на външния вид.

6. На последно място, но далеч не и по важност, се нарежда водата. Тя е нужна на всяка клетка, за да функционира правилно. Когато тялото се дехидратира, то съхне и вехне; може да остарее дори преждевременно. Както всяка свежа и красива градина, така и от трябва да се напоява хубаво, за да може да разцъфтява. Затова иследователите и хранителни експерти съветват да се пие минимум по два литра вода на ден, която да задържи младостта във вените ни за доста по-дълго време.

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Клуб 30+ да спре сладкишите и тестото

С напредване на възрастта тялото изисква промяна в хранителните навици и особено внимание към продуктите, за да бъде здраво и сияйно.   виж още »

Храните, които ни състаряват

Бялата захар и алкохолът са най-жестоките врагове на младостта. виж още »

Разкрасителни процедури с червено цвекло

Червеното цвекло ще почисти в дълбочина кожата, ще й придаде елегантен тен, а косата ще стане жизнена и лъскава. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта