Регистрация

Диета за лидери моделира ума и тялото към успехи

28 Sep 2022   /   nina123   /   Видяна: 1192
Диета за лидери моделира ума и тялото към успехи

Life coach диета е иновативен метод за поддържане на идеално здраве и фигура, перфектни отношения в дома и службата и усещане за сигурност, енергичност и щастие.

 

Все по-често български и световни лидери се обръщат към услугите на специалисти, чиято професия се нарича life coach (учител по живот). Забързаното ежедневие и поставянето на професията като приоритет в начина на живот изваждат човека от неговия естествен ритъм и го провокират да пренебрегва личните си нужди за сметка на професионалните такива. Така се появяват проблеми в психиката, отношенията със семейството, приятелите, близките, роднините, колегите. Теглото се покачва, усмивката изчезва, важните хора от живота си тръгват, а самочувствието и самооценката спадат. Затова експертите по начин на живот за успяващите бизнесмени днес създават life coach диета, с която битието на преуспяващите да бъде по-пълноценно и изпълнено с щастие, хармония и успехи.

Какво представлява life coach диетата? Това е симбиоза между начин на хранене, дневния режим и поведение, която има за цел да подобри както здравословните показатели на тялото, така и успехите в работата, личните и социалните отношения. Диетата повишава усещането за пълноценност, щастие, успехи и дори качеството на съня. Тя учи заетите и препълнени с отговорности хора как да подбират менюто си, физическата активност, часовете за почивка и думите, с които се обръщат към хората, за да повишат успехите във всички сфери на живота и да поддържат оптимално телесно тегло, здраве и щастие.

Хранене според life coach диетата. Храната трябва да е полезна, пълноценна, вкусна и в правилното време. Закуската се хапва час след ставане от сън, като съдържа пресен плод и протеин по избор – кисело мляко, извара, протеинов шейк, варени или печени яйца, риба, парче немазно месо. Добавя се по лъжичка сурови семена или ядки, а изборът е безкраен и всеки ден може да се разнообразява. Обядът е голямо количество плодове по избор, но от един вид. Тук всеки може да занесе на работното си място плодовете и да ги хапне за броени минути без да нарушава трудовия си график. За следобедна закуска се хапва най-тежкото ястие за деня. Протеин по избор се комбинира с голямо количество пресни зеленчуци. Може да се добавят ядки, гъби, дори прости въглехидрати като ориз и картофи. Това хранене трябва да се изпълни 6 часа преди лягане за сън. За него е добре да се отделят поне 40 минути време и поне частица спокойствие. Вечерята е 1-2 часа преди сън. Тук бизнесмените могат да се порадват на 100-тина грама сушено месо, риба или колбас с чаша от любимия аперитив – все пак човек трябва да самонагради заслужено себе си след края на тежкия ден. А онези, които целят смъкване на килограми, могат да се поглезят с пресен грейпфрут, чай с бисквитка или да си сипят чаша вино с любимата салата, сервирана в по-умерено количество.

Хранителни добавки в life coach храненето. Най-важни в сравнително свободното меню на life coach диетата са продуктите. Трябва да преобладават плодовете и зеленчуците, да има сурови семена, маслини и ядки, както и да се набляга на високопритеинови храни, които дават енергия. Може да се добавят спирулина, ашваганда, цикория, благородни студено пресовани растителни масла, витамини и минерали от естествени източници – тук всеки избира добавка според индивидуалните си необходимости. Важно е да не се консумират тестени изделия, сладкиши, пържени храни, мазни меса – това са единствените забранени продукти. Добре е да се ляга на сравнително празен стомах.

Навици според life coach диетата. Сънят, храненето и тренировките са навиците, които режимът цели да изгради. Разбираемо е, че повечето заети хора нямат време да спят по 8 часа на нощ, но е добре поне да се опитат. По-важно е обаче да се създаде график, в който часовете на лягане през отделните дни са сравнително еднакви. Така тялото свиква да си почива. Стомахът трябва да е наполовина празен, помещението – тъмно и тихо. Телефоните се оставят извън стаята за сън. Храненето също трябва да се осъществява в сходни часове. А що се отнася до тренировките – 45 минути от деня трябва да се посветят задължително на физическото усъвършенстване. То може да се изрази в обикновена разходка в парка, но и да представлява силова тренировка във фитнеса. Най-добре е да се редуват дни за мускулно развитие с такива за кардио упрежнения.

Психически навици според диета life coach. На първо място се изучава употребата на думата „благодаря“. Тя трябва да се казва всеки път, когато подчинен, член на семейството, компанията, групата и дори непознат направи нещо добро, отправено към вас. Една подадена химикалка, затворена врата, натиснато копче – всички те изискват благодарност. Благодари се на любимия човек за споделянето на общия дом и легло; на децата – за постиженията в училище; на работниците – за това, че фирмата я има. На следващ етап се учат и жестовете, с които върви тази благодарност – усмивка, поглед в очите, събиране на длани пред тялото. Доказано е, че получаването на благодарност прави екипа по-мотивиран и трудоспсобен, а семейството – по-сплотено. Човекът, който благодари пък изважда от себе си лошата енергия и отделя хормони на щастие и спокойствие. Всичко това е правилният път към успеха.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Безброй ползи за здравето, имунитета и теглото с етерични масла от цитруси

Етеричните масла от лимон, грейпфрут и мандарина спомагат за сваляне на свръхтегло и горене на мазнини, засилват имунитета, подобряват концентрацията, виж още »

Зимна диета Тонус за красота, сила и енергия

6-дневна диета зарежда тялото с витамини и минерали, смъква излишни килограми и носи добро настроение.   виж още »

Здрави, красиви и витални от половин лимон, изстискан в чаша вода

Лимонов сок с вода прави чудеса с имунната система, настроението и външния вид. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта