Регистрация

Диета без хляб за тийнейджъри

27 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 14328
Диета без хляб за тийнейджъри

Отидете на училище с перфектна фигура, като си хапвате пилешко с гарнитура и плодове.

Преди години познатите днес диети представялваха просто програма за хранене със здравословни продукти в леко намалени дози. Днес начинът на живот, изобилието от заведения за бързо хранене и консервантите и подобрите на вкуса, които се добавят в готовия продукт развалят фигурата и спазването на режим на ядене става наложителен не само от суетна, но и от здравословна и естетична гледна точка. Почти всяка модерна жена се подлага на диета в името на външния си вид, но плашещи са данните, че все по-малки момичета и деца, следвайки примера на майките или любимите си телевизиони и музикални звезди, също прибягват към методите за отслабване с гладуване, а това далеч не е полезно за все още растящият им организъм, който има нужда от разнообразно хранене в достатъчни количества.

Със започването на учебната година, младите госпожици отново се хвърлят в необмислени начинания, с който да свалят някое друго килце, за да станат по-привлекателни пред съучениците си. В този етап от живота външния вид е от особено значение за тийнеийджърите, които са склонни да рискуват здравето си в името на красотата.

Затова, специално за тях, международен екип от европейски учени създаде диета, с която да поддържат стегната фигура без мазнини, като същевременно не лишават тялото от нужните му компоненти. Диетата се спазва през ден и може да продължи до 3 седмици. Описани са трите дни, които се редуват. Като пример, ако започнете с ден 1 в понеделник, то ден 2 ви е сряда, ден 3 е петък, неделя е отново ден 1 и след това вторник – ден 2. Експертите обаче предупреждават, че не се препоръчва за деца под 14-годишна възраст и не бива да се прилага повече от три седмици. Ето го и режима:

Ден 1: Закусете с шепа бадеми или кашу и 300 г плод по избор. Три часа по-късно изпийте кофичка кисело мляко. За обяд изяжте 250 г печено пилешко месо с гарнитура от краставици. Можете да го залеете с малко от любимия си сос. Следобеда изпийте един фреш. За вечеря си направете печен боб или грах на фурна. Не яжте повече от 350 г.

Ден 2: Закусете с две сварени яйца. Три часа по-късно хапнете плод по избор. Обядвайте с печена риба, като я съчетаете с пресни зеленчуци по желание. Зеленчуците може да са в количество каквото си поискате, но рибата не трябва да е повече от 250 г. Следобеда хапнете още един плод. За вечеря изяжте 150 г печено пилешко или пуешко. Можете да му добавите малко любим сос по желание. Преди лягане хапнете един грейпфрут.

Ден 3: Закусете с чаша кисело мляко с разбъркана в него шепа мюсли. Три часа по-късно изпийте един плодов фреш. За обяд си хапнете 200 г печено пилешко с 200 г варен ориз. Следобеда изяжте плод по желание. За вечеря си направете таратор. Яжте на корем от него.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тридневна строга цитрусова прочистваща диета

Професионална диета с плодове, зеленчуци и малко риба ни помага да влезем в старите дрехи след празниците. виж още »

Диета за възрастни с пъпеш

За пет дни ще свалите до 4 кг, като се запасите с витамини и си направите профилактична превенция от заболявания на пикочните пътища. виж още »

Строга тридневна диета с праскови и кисело мляко

Свалете до 4 кг, като се наслаждавате на вкуса на сочни летни плодове. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта