Регистрация

Водката ни прави умни и креативни

24 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 4864
Водката ни прави умни и креативни

Учени доказаха, че умерената консумация на водка обостря мисленето.

Запознати сме с непризнатото учение, наречено „пиянска философия“, което се развива по кръчни и питиепродавници, а особените експерти в него могат да бъдат видяни вечер, как се прибират с поклащане и дрезгави вопли към дома. Несъмнено алкохолът в големи количества води и до големи проблеми, способен е да изтрие спомените ни от вечерта, а на сутринта интензивната смърт на мозъчни клетки, съпътствана с главоболие и гадене предизвиква съжаление за изпитите количества. Спиртните напитки видимо и осезаемо влияят на мозъка. Именно те ни карат да се държим като малоумни, да забравим как се ходи, в кои теории наистина вярваме и какво сме казали и направили на снощното събиране.

Учени от университета в Илинойс – Чикаго обаче доказаха, че спиртният дестилат и особено водката могат да повлияят точно по обратния начин. Ръководител на изследването е д-р Андрю Ярош – заклет въздържател – до който достигнало твърдението, че твърдият алкохол стимулира мозъчната дейност. Решен да опроверае „порочното“ твърдение, ученият събира екип от доверени специалисти, както и 150 доброволци, склонни да участват в пиянското проучване.

Първоначално „опитните зайчета“ са трезвени и на всички се раздават задачи и игри, изискващи определено съсредоточение и ниво на мислене. Така се преценява кой от доброволците с каква сложност може да се справи и кои елементи на мисловната дейност и запаметяването вече са извън границите на възможностите. На следващия ден групата се разделя на три части – 50 човека, които ще решават задачи наново, 50, които ще изпият по 75 мл водка и тогава ще блъскат мозъците си и 50, на които се пада тежката участ да погълнат 150 мл концентрат, преди да се заемат с умствен труд. Единствената от групите, която видимо регистрира надрастване на досегашния си потенциал е тази на почерпените със 75 мл водка. Те се справят по-добре с изказа, решават по сложни задачи и могат да се концентрират по-успешно. Мисълта им се изразява гладко, а мозъкът им сякаш работи като бръснач. Поставените на 150 мл алкохол се провалят напълно, а въздържателите не бележат почти никакъв прогрес.

На по-следващ етап изследването било проведено в рамките на седмица и еднозначно доказало, че хората, които са под въздействието на минимално количество алкохол се справят по-добре във всякакви ситуации в сравнение с непиячите. За сметка на това тези, които имат навика да злоупотребяват със спиртните дестилати погубват значителна част от умствения си капацитет.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Топ 10 на най-скъпите водки на Земята

Бихте ли дали милион долара за водка? А може да се окаже, че струва и доста повече... виж още »

Водка трепе ¼ от братушките

Алкохолизмът в Русия е причина за високата смъртност над 55 години при мъжете. виж още »

Алкохолът засилва имунитета през зимата

Навикът да се обръща по чашка на вечеря предпазва от болести и заздравява защитните сили на тялото. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта