Регистрация

Бадемите засищат без да трупат килца

28 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3381
Бадемите засищат без да трупат килца

30 бадема наяждат стабилно, убиват усещането за глад и помагат за запазването на здравословно тегло.

Лакомията е порок, който често се изписва върху тялото под формата на увиснали коремчета, наляти паласки и седалище, пухкави крачета и ръчички и бузки като на проходилче. Но как да се справим с натрапчивото усещане за глад и желанието да опитаме от вкусно блюдо, без да вкарваме в организма си допълнителен набор от калории? Учени откриха природен лек срещу огромния апетит, наречен с простото име бадем.

Да – оказва се, че бадемите могат да убият желанието ни да се натъпчем с нещо вкусничко, като същевременно спомагат за запазването на здравословно тегло, тъй като калориите в тях се изразходват под формата на енергия, а не се натрупват като мазнини.

Учени от университета Пардю в Индиана установиха, че само 30 бадема, приети на едно от междинните яденета за деня, ще ни накарат да се почувстваме сити и наядени, да желаем храните, които виждаме, много по-малко, а при следващото основно да хапнем количества, почти наполовина под порциите, които обикновено консумираме. В 43 грама бадеми (което е около 30 ядки) се съдържат 300 калории, но те са под формата на ненаситени мазнини, които ще напуснат тялото ни трансформирани в енергия. Така че от тях практически не се надебелява, а дори се появява енергия, благодарение на която сме физически активни и смъкваме килограми.

Освен това бадемите са богати на витамин Е и фибри, които регулират работата на стомаха и ускоряват метаболизма. Доказано е, че намаляват опасността от рак на черния дроб и сърдечно-съдови пороци и проблеми. Бадемите са изключително полезни за очите и могат да подобрят зрението.

В рамките на проучването, ръководено от д-р Ричард Матис доброволците били разделени на три основни групи – една, която закусва с бадеми, хора, които не приемат в менюто си никакви ядки и  такива, които си хапват под 40 грама на ден. Без да се налага хранителен режим след три седмици се оказало, че групата, която си хапва по около 50 г бадеми на ден си е съставила такъв график на ядене, че общо за деня приема по-малко калории от другите две групи. Хората в нея твърдят, че не изпитват глад, чувстват се сити, а мнозина от тях в рамките на проучването споделят, че са свалили по някой излишен килограм. Освен това при тях се наблюдава подобрение в метаболизма и сърдечно-съдовата работа, отчита се повишена жизненост и работоспособност.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ядки удължават живота и даряват здраве и красота

Ежедневната консумация на каквито и да е ядки намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с 30%. виж още »

Искате бебе – закусвайте обилно

Стабилната закуска улеснява зачеването при жените и прави мъжете по-плодовити. виж още »

Закуската прави мъжете здрави и сексуално активни

Направете закуска на мъжа си и той ще се докаже като преуспял бизнесмен и полов атлет. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта