Регистрация

Английска детска бисквитена диета с плодове

26 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 2825
Английска детска бисквитена диета с плодове

Пазим децата от затлъстяване чрез меню със специални бисквити и дарове на природата.

В последната седмица множество дискусии във форуми за родители предизвикаха особен интерес върху новообявената за ефективна и здравословна диета за деца, предписана от д-р Сара Брюрър. Педиатърът-диетолог е дългогодишен специалист в правилното отглеждане на новородени и подрастващи. Нейното име се споменава в редица от утвърдените вече материали, помагаща на майки и бащи да изпълнят качествено ролята си на родители. Благодарностите на семейства, доволни от съветите и препоръките й са все повече и повече, а днес д-р Брюрър се нарежда сред най-утвърдените педиатри във Великобритания.

Притеснена от факта, че 3 от всеки 10 деца до 15-годишна възраст на Острова вече страдат от затлъстяване, тя се заема да състави такава диета, че едновременно да е ефективна, да не лишава подрастващия организъм от важни вещества, които се набавят чрез храна и да не измъчва и наранява младата и незряла психика със забрани и идеи за диети, които могат да рефлектират в последствие върху вече зрелия човек.

Педиатърът се спира върху бисквитено-плодово-зеленчукова диета за деца, която едновременно не ги държи гладни, но и не вкарва в тялото им прекалено голям брой калории. Специалистът обяснява, че не трябва да се подхожда със забрана към определени храни като любимите шоколад и сладолед и някой друг чипс, но може да се позволяват по веднъж на две седмици. Диетата включва три основни яденета и две междинни, които целят да вкарат в тялото богата гама от витамини и минерали.

Специалните бисквити се правят от яйчени белтъци с мляко и овесено брашно, а в тестото се добавят множество видове семена, които да гарантират набавянето на фибри. Тежестта на една бисквитка е между 50 и 70 грама, а на ден трябва да се ядат по не повече от 9 от тях. Бисквитите се хапват всеки път, когато детето огладнее, но без вечерята. Тогава на мъничето се поднасят само плодове или зеленчуци в големи количества, с които то ще трябва да се засити.

Разнообразието на брашната, от които се изработват лакомствата, както и даровете на природата, които през деня се хапват препоръчително и при желание от страна на детето, а вечер се ядат задължително, са в основата на разнообразното хранене. Родителите трябва да проявят огромна доза изобретателност и адекватност на подбора на продуктите, за да са сигурни, че всеки ден детето им е хапвало различни съставки от предходния.

Вижте още РЕЦЕПТИ ЗА ДОМАШНИ БИСКВИТИ!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бил Брайсън: Човечеството не е променило храненето си от Древността

Хората консумират едни и същи хранителни продукти от появата си до ден днешен.   виж още »

Модерни продукти и по-големи порции в детските градини от есента

Баниците и кифлите се заменят с авокадо, картофите и оризът - с киноа, а лелките ще сервират котидж, рукола, пармезан и сушени домати.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта