Регистрация

Тренировка за общо укрепване след раждане



Тренировка за общо укрепване след раждане

Как наскоро роденото бебе помага на мама да влезе отново във форма.

 

      Бременността и раждането несъмнено променят женското тяло. Експерти препоръчват, ако раждането е протекло нормално и не е със секцио, след шестата седмица новодишлите мами в клуб "вече си имам бебе" да се захванат с леки физически упражнения, които да спомогнат за цялостното укрепване на тялото и възвръщането на формите и обиколките, които са били част от ежедневието на жените преди зачеването.

Ето как можете едновременно да тренирате, без да се налага да оставяте любимото мъниче. Тук освен физическото натоварване се натъкваме и на психологическия момент на споделянето между майка и рожба, които заедно работят и се забавляват в името на красивото тяло. Това са само няколко упражнения, които можете да правите с тежестта на вашето мъниче, като едновременно си играете с него. Оставете се в ръцете на рожбичката ви, която ще ви вдъхнови да измислите още практични движения за сериите на вашите упражнения.

И помнете - ако почувствате замайване, болки или дискомфорт, тренировката трябва да бъде прекратена. Все пак всяко тяло се възстановява индивидуално след този повратен етап от живота на жената. А и организмът е достатъчно изтощен, че да не се нуждае от нова доза натоварване в стресиращи размери. Опитайте и оставете тялото да ви посъветва дали да продължите и по колко повторения да правите.

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта