Регистрация

Ястия и напитки от коприва лекуват алергии и целулит



Ястия и напитки от коприва лекуват алергии и целулит
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2196

Чай от коприва или задушена коприва на манджа борят сенната хрема, алергичните симтоми, синузита и целулита.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Копривата е билка, която нашите предци широко са използвали, но днес нейната мода безпричинно отшумява. А не бива, защото парещата трева е мощен лечител на множество болежки и съдържа редица полезни и нужни на тялото вещества, които съвремеменната храна не може да предостави. Затова каналът Баба Знае ни припомня за ползата от приемане на коприва, като отбелязва, че растението е еднакво здравословно попарено на супа или каша, намачкано в свеж вариант на салата или кипнато с вода на чай.

Супа от коприва можете да си направите като във вряла вода пуснете измитите листенца и ги оставите да къкрят 5 минути. След това просто пюрирате с пасатора за супи. Ако искате да се превърне в каша, отделно запържете малко брашно в масло или рапично олио и прибавете. Тези две ястия се връзват идеално с натрошено бяло саламурено сирене и са полезна и нискокалорична храна. Чай пък можете да си направите като исипете листата във вряла вода, оставите да къкри 10 минути, а след това махнете от огъня и оставите под капак за още час. После течността се прецежда и по желание се подслажда с мед. А ето и какво лекува копривата според канала Баба Знае:

1. Копривата е уникална билка за превенция от артрит. Тя е изключително полезна за костите.

2. Копривата потиска и облекчава симптомите на сенната хрема и алергичнините ринити. Въобще тя помага при всякакви типове алергии.

3. Копривата помага за изхвърляне на секрета при синузит заради силните си диоритични свойства.

4. Копривата чисти целулита от тялото.

Напомняме обаче, че с количеството коприва не трябва да се прекалява, особено ако се приема често, затова си давайте почивки от копривената диета и не консумирайте билката прекомерно. Още съвети гледайте във видеото на Баба Знае:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта