Регистрация

Швабски маулташен с месо

Швабски маулташен с месо
Трудно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 4285

Традиционно немско тестено ястие с вурсчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма (телешка или смес със свинска)
  • 4 братвурст или други вурстчета по избор
  • 4 резена пушен бекон
  • 6 яйца
  • 500 г пшенично брашно
  • 300 г пресен спанак
  • 4 средни моркова
  • 1 голяма глава лук
  • 1 багета
  • индийско орехче
  • магданоз
  • 2 с.л. неосолено масло

Начин на приготвяне:

На плънката:

1. Нарежете лука, морковите и бекона.

2. Сложете маслото в тиган и изпържете до златисто нарязаните продукти.

3. Накиснете багетата във вода и оставете да престои за известно време, след което изстискайте водата.

4. Нарежете братвурста и смесете с каймата и накиснатия хляб.

5. Добавете изпържения лук, моркови и бекон.

6. Нарежете спанака, но не много ситно и го добавете в сместа.

7. Добавете 3 сурови яйца и омесете хубаво каймата.

8. Овкусете с магданоз, индийско орехче, сол и пипер.

На тестото:

1. Добавете 3 сурови яйца към 500 г брашно.

2. Омесете до получаването на сравнително твърдо и гладко тесто, като добавяте колкото е необходимо вода.

3. С помощта на машинка за паста разточете тестото на тънка кора, като лазаня. Ако не разполагате с такава машинка, просто използвайте точилка.

На ястието:

1. Изрежете правоъгълници от тестото с големина около 10 см х 20 см.

2. Сложете по 1-2 с.л. от пълнежа в едната страна на всеки правоъгълник.

3. Прегънете празната част и притиснете краищата, така че да запечатате плънката вътре.

4. Повторете с останалата плънка и тесто.

5. Кипнете тенджера с подсолена вода.

6. Сварете тестените джобове за около 10 мин.

При сервиране:

1. Поднесете в месен бульон като супа.

2. Или изпържете джобовете с малко разбито яйце и гарнирайте с картофена салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта