Регистрация

Шарени бисквитки със спирала



Шарени бисквитки със спирала
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1711

Бисквитени спирали в различни цветове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бисквитите могат да са освен много вкусни и невероятно шарени и красиви, ако се заемете да спазите една интересна техника за направата на домашни чаени бисквити с различни цветове. Цялото време на готвенето е 5 часа, но от тях 4 часа е престой на тестото в хладилника, така че няма защо да се чувствате заети. Просто трябва след направата на сместа да не бързате с печенето. За да не разкъсвате деня си, можете да замесите бисквитите вечерта, а на сутринта да ги изпечете, за да са още топли за закуска. Можете да работите и сутринта и да печете за следобедна закуска. Въпрос на избор е. А иначе не се притеснявайте - лесни са.

Правим тестото като разбиваме 1 малка бучка масло с 1 ч.ч. захар. Щом се образува смес, подобна на извара, добавяме 1 яйце, 1 ванилия и 1/2 ч.л. сол. После работим още малко с миксера, докато стане гладко гъсто пюре. След това вкарваме в него 1 и 1/2 ч.ч. брашно и оформяме тесто, което на финала не лепне по ръцете и може да се домеси на ръка. Разделяме тестото на две равни на око части и прибираме едната в хладилника.

През това време втората оцветяваме с 1/2 пакет сладкарска боя. След това я разточваме на тънка кора между два листа пергамент. После вадим неоцветеното тесто и правим същото и с него. Накрая налагаме цветната кора върху бялата и завиваме руло. Него опаковаме здраво в стреч фолио и прибираме в хладилника за минимум 4 часа. После овалваме по желание сладкия салам в шарени пръчици. След това го нарязваме напречно на бисквити и ги печем за 8 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. После са готови за хрускане.

Ка точно се правят тези вкусни курабийки и в какви цветове можете да ги изпълните, гледайте в краткото видео на канала Tasty!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта