Регистрация

Черешката на тортата, сезон 8, епизод 23, част 2



Черешката на тортата, сезон 8, епизод 23, част 2
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2957

Мария Статулова посреща гости в дома на писателя Йордан Радичков.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 23, сезон 8

Излъчен на 29.06.2017

Втора част

Готви актрисата Мария Статулова

В първата част видяхме как домакинята отглежда огромни букети от подправки на терасата си и разполага с ароматна артилерия, която бере директно от саксията. Разбрахме също, че обича да готви и умее да го прави, а след това видяхме, че е машина в кухнята, която май печели в движение приза за най-много ястия, сготвени в предаването. Салатите и предястията само достигнаха двуцифрено число. А след това обърнахме внимание и на прасето под формата на две основни - плешка и джолан. Сготвихме си и пияни круши, а на финала домакинята вече бе грохнала от кулинарните си постижения.

В тази част вече виждаме уникалния възторг на компанията, посрещната в дома на Йордан Радичков и обсипана с храна. Разбираме как Мария се е научила да готви и какви са били първите й кулинарни изпълнения. Научаваме също, че на трапезата наред с гостите седят и истинските домакини в къщата, които слизат от Оня свят, за да похапнат. Как премина опустошаването на ястията и за какво си говориха черешковците - гледайте в тази част. А ето и част от ястията, които се вместиха на трапезата:

Множество салати - една от маслини, друга от кореноплодни зеленчуци, трета от чушки с копър, четвърта от репички, пета от домати и краставици, шеста от боб с лук - и всичките подправени с билки, отгледани на терасата на Мария.

Гарнитура от кускус с доматен сос, в който се кипват босилек, чесън, лук и джоджен.

Свинска плешка с горчица, подправки, водка и ябълки.

Печен свински джолан с чесън.

Десерт от кипнати круши в червено вино и мед, поднесен под името "пияни круши".

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта