Регистрация

Черешката на тортата, сезон 11, епизод 29, част 3



Черешката на тортата, сезон 11, епизод 29, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2984

Актрисата Ели Карабойчева посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Ели Карабойчева

Излъчен на 06.07.2018

Трета част

Очарователно е посрещането на гостите в Черешката, когато се оказват пред разкошната къща в старовремски стил на Елена Карабойчева в Пазарджик. Атмосферата в дома е уютна и носи дълголетна енергия, която хармонира с темата на вечерята, поставена от домакинята "приемственост между поколенията". На трапезата вече чакат домашната брациговска питка с плънка от сирене и праз, замесена с масло и свинска мас, студени постни лозови сарми с ориз и семейната разядка на Елена с извара, масло, заквасена сметана, чесън, копър, див лук и подправки. Вкусното похапване и наздравиците започват.

Идва ред на традицията да се разпита домакинята за личния ѝ живот. Научаваме, че тя е завършила художествената гимназия в Пазарджик, но поради неувереност не е продължила да се занимава с рисуване. Следва педагогика в университет, а после и истинското призвание - моден дизайн. За това време е отгледала три деца и има няколко опита в политиката. Но най-позната е като актриса, където понякога не се чувства на място.

Идва салатата магданозлийка или побългарено табуле, следва топлото предястие - телешки език в масло, а след него и основното. То е елегантно сглобено ястие от сготвено агнешко върху зеленчуци в гювеч на бавен огън, поднесено върху ориз с манатарки. Сега всички излизат пред къщата, за да видят изненадата. А тя е зашеметяваща.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 часа
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта