Регистрация

Черешката на тортата, епизод 1, сезон 7, част 2



Черешката на тортата, епизод 1, сезон 7, част 2
  |   Порции   |   Видяна: 2004

Евелина Павлова сервира българска храна с нотки на лукс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - сезон 7, еп. 1

Излъчен на 23.01.2017 от 20:00 ч.

Втора част

Тази седмица зимния сезон със звездното надяждане откриват ТВ водещата Евелина Павлова, лицето на предаването "Елит" Надя Иванова, лекоатлетката Тереза Маринова, ексцентричният треньор Тити Папазов и тъмнокожият варненски рапър Явор Димитров Янакиев, известен като Рапърът 100 кила. На масата сядат педантична дама с чувство за хумур, жена с изискано небце, лактовегетарианка, мъж със силна чувствителност и един истински чревоугодник. Кой каква роля ще заеме, какво ще сготви и от какво ще бъде изненадан - гледайте в Черешката на тортата.

Водещата на "Аз обичам България" Евелина Павлова посреща гостите не у дома си, а в уютен арт ресторант. Тя залага на българското в кухнята, с което обаче успява да изненада черешковците. Защото това са не просто традиционни български гозби, а народна храна, поднесена по модерен и красив начин. Въпреки че една от гостенките не долюбва месните храни, друг пък е така гладен, че няма търпение да се наяде богато, всеки остава доволен. Още със сервирането на салатата домакинята печели овациите. Там са скрити два типично български продукта, които вече трудно се намират дори и в страната ни. Става въпрос за бръмзата - симбиоза между кашкавал и сирене, както и за традиционното българско зелено сирене, която явно не отстъпва по качества на синьото сирене. Научаваме и историята на тези храни.

За финал гостите получават незабравим подарък, който очарова не само с изяществото си, но и с факта, че е направен от дечица. Вижте какво има в подаръчните им кутии, а ето и какво си хапнаха звездите.

1. Вода с краставици за welcome drink

2. Салата с микс от листа, крокети от бръмза и българско зелено сирене.

3. Пататник, увит в хрупкава тестена коричка.

4. Свинско с кисело зеле, но толкова луксозно, че приляга и на петзвезден ресторант.

5. Тиквеник с орехи, направен като милфьой.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта