Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 30, част 2



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 30, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2314

Актьорът Деян Донков разказва трогателната история на своите деца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 30, сезон 8

Излъчен на 10.07.2017

Втора част

Готви Деян Донков

След като Шеф Иван Манчев даде задача "Любима храна от детството" в последната седмица от сезона, дебютант за готварската петорка се оказа актьорът Деян Донков. Той сподели, че спомените от детството са свързани с град Видин, където е отраснал, затова и нарами един дунавски сом, който се превърна в прекрасно основно с два вида сос и картофена гарнитура. Тъй като актьорът се радва на втория си син, още ненавършил годинка, предпочете да посрещне гостите си в ресторант и да остави домашния уют на съпругата и децата си.

Гостите се оказват разговорливи и гладни - мечтаната компания за всеки домакин, който умее да готви. Разговорите много бързо стават прекалено лични и се завъртат около изгубени деца и божествени чудеса, които спасяват рожбите. Никой не се свени да говори открито... пък и да си хапва на богато. Всичко в първата вечер потръгва по вода. Ако искате да видите разговорите на черешковците и хараната, която поднася Деян, гледайте тази част. А ето и какво меню предложи старият хъш.

1. Салата от белени домати с босилек и домашно сирене.

2. Салата от листни зеленчуци с натрапчивото присъствие на рукола, нюанса на слънчогледови семки и всичко това гарнирано с пъдпъдъчи яйца и таен дресинг.

3. Топло предястие от перфектно направено домашно ризото със зеленчуков бульон, гъби и аспержи.

4. За основно - дунавски сом, филетиран и изпечен, а след това поднесен със сос Скордаля от орехи, босилек и чесън. А към него вървят варени картофи с масло и изискан бульон от рибешката глава със зеленчуци.

5. За десерт - чийзкейк, приготвен в домашната кухня и заснет на телефон с ръчно мачкани бисквити за основа, среда от разбити маскарпоне и крем сирене с лимонов сок и кора и глазура от сметана с шоколад, върху която полягват черешки.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта