Черешката на тортата - сезон 8, епизод 30, част 2
Актьорът Деян Донков разказва трогателната история на своите деца.
Черешката на тортата - епизод 30, сезон 8
Излъчен на 10.07.2017
Втора част
Готви Деян Донков
След като Шеф Иван Манчев даде задача "Любима храна от детството" в последната седмица от сезона, дебютант за готварската петорка се оказа актьорът Деян Донков. Той сподели, че спомените от детството са свързани с град Видин, където е отраснал, затова и нарами един дунавски сом, който се превърна в прекрасно основно с два вида сос и картофена гарнитура. Тъй като актьорът се радва на втория си син, още ненавършил годинка, предпочете да посрещне гостите си в ресторант и да остави домашния уют на съпругата и децата си.
Гостите се оказват разговорливи и гладни - мечтаната компания за всеки домакин, който умее да готви. Разговорите много бързо стават прекалено лични и се завъртат около изгубени деца и божествени чудеса, които спасяват рожбите. Никой не се свени да говори открито... пък и да си хапва на богато. Всичко в първата вечер потръгва по вода. Ако искате да видите разговорите на черешковците и хараната, която поднася Деян, гледайте тази част. А ето и какво меню предложи старият хъш.
1. Салата от белени домати с босилек и домашно сирене.
2. Салата от листни зеленчуци с натрапчивото присъствие на рукола, нюанса на слънчогледови семки и всичко това гарнирано с пъдпъдъчи яйца и таен дресинг.
3. Топло предястие от перфектно направено домашно ризото със зеленчуков бульон, гъби и аспержи.
4. За основно - дунавски сом, филетиран и изпечен, а след това поднесен със сос Скордаля от орехи, босилек и чесън. А към него вървят варени картофи с масло и изискан бульон от рибешката глава със зеленчуци.
5. За десерт - чийзкейк, приготвен в домашната кухня и заснет на телефон с ръчно мачкани бисквити за основа, среда от разбити маскарпоне и крем сирене с лимонов сок и кора и глазура от сметана с шоколад, върху която полягват черешки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ