Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 22, част 1



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 22, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2654

Владо Дончев готви традиционна родопска кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 22, сезон 8

Излъчен на 28.06.2017

Първа част

Готви ексдепутатът Владо Дончев

Тази седмица в Черешката звездите не просто са огладнели, а направо са освирепели. Но ще нахраним обилно всички, ще ядем десерти с чесън, таратор с моркови... или пък таратор с яйца, ще се поднасят пататници и гювечи, ще се изненадваме приятно и ще си прекараме невероятно. Ще готвим с актрисата, която спечели кастингите и за филмите, и за сърцето на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова; актрисата от един куп велики български филми, снахата на великия Радичков - Мария Статулова; кулинарната рецидивистка, ветеранката от Черешката на тортата - Катето Евро; всички депутати са ни черни, този обаче ни е жълт - народният представител от НДСВ Владимир Дончев и предприемачът, който работи хобитата си, адвокатът на пчелите, кошерът с идеи - Трифон Михайлов. И разбира се, и тази седмица всички ще готвят под зоркото око на върлият враг на сьомгата - Шеф Иван Манчев.

В сезон 8 на Черешката на тортата всяка седмица Шеф Манчев дава тема, с която трябва да се съобразят участниците. След като изпълнихме мисия "Предай нататък", вещият кулинар заложи на "Изберете българското" в готвенето на петорката. А задачата е с надежда да видим как известни български звезди ще поднесат традиционни български ястия, сготвени с вкус, визия и традиция.

Днес гостуваме на бившия депутат от НДСВ Владо Дончев, който обаче няма да ни гощава с депутатски кюфтета, а с нещо много по-добро. Той се заема да приготви една българска вечеря, издържана тематично и стилно и спретната в типичен родопски стил. Избира да посрещне гостите си в сърцето на Родопите - село Косово - Асеновградско, където да напълни и стомасите, и душите на черешковците. Ето и какво наготви Владо Дончев в чест на родопската кулинарна традиция:

1. Комбинирана салата от розов домат с прясна зелена чушка и магданоз, топка кьопоолу и варен смилянски боб с червен лук.

2. Станимашки сарми - малки лозови сармички с кайма и ориз.

3. Зелеви сарми с кайма.

4. Традиционен родопски пататник с кашкавал.

5. Гювеч по косовски - богат гювеч със свинско и пилешко месо, картофи, домати, тиквички, чушки, патладжани, гъби и традиционни подправки - риган, мащерка, пушен пипер и бяло вино.

6. Доспатска пъстърва за Саня, която не яде месо.

7. Сладка баница с точени кори, запечени в масло и поднесени с крем от жълтъци и бити белтъци.

8. Втори десерт - изненада.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта