Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 17, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 17, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2191

Водещата Гергана Малкоданска готви азиатска вечеря с екзотични продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 17, сезон 7

Излъчен на 14.02.2017

Готви Гергана Малкоданска

Първа част

Тази седмица поверяваме финала на Черешката в ръцете на една истинска фолкфурия на име Мария, позната още като Мара Отварачката; момичето, от което очакваме вдигане на температурите и падане на големия джакпот - Гери Малкоданска; властелинът на нощния живот - бизмесменът Петко Димитров; шампионът по кикбокс и фитнесгуру Мартин Гаджев и най-честният, най-скандален и най-комерсиален млад поет - Илиян Любомиров. А последната инстанция в последната седмица отново ще бъде шеф Иван Манчев.

Въпреки вчерашната закана на Гери Малкоданска, че не желае да разкрива личния си живот пред камери и няма да го направи, днес виждаме чаровната водеща как отваря вратите на новия си дом, за да посрещне в лична среда компанията от Черешката на тортата. Всичко в дома е ново, признава къдравелката, като дори котлонът работи за първи път. Гери споделя, че не се стеснява особено за вечерята, а единствените й притеснения са от факта, че не може да готви. За сметка на това има двама верни помощници - единият е йоркширът Оскър, който май повече пречи, а другият е най-личния човек на света - мама.

След стриктно пазаруване по списък от биомагазина, разбираме, че ни очаква вечеря в азиатски стил, в която ще се използват много нетрадиционни продукти. Някои от подправките са донесени лично от Гергана при посещението й в Тайланд. Така се завихрят много екзотики и голямо готвене пада докато... котлонът не отказва да работи. С малко драма и разбиране все пак ястията са готови и очакват веселата компания.

А ето какво сготвиха майка и щерка:

1. Welcome drink - пунш с пенливо бяло вино, газирана вода, бренди и пудра захар.

2. Welcome хапки от варени картофи с варен лаврак, оформени на кюфтенца, оваляни в галета панко, запържени и поднесени със сос тартар.

3. Сурова риба тон с подправки за предястие.

4. Кокосова супа с моркови, каквато Гери е яла в Тайланд.

5. За основно - печено филе от сьомга върху зелен боб, поднесено с паста от див чесън и разполовени чери домати.

6. За десерт - американска напитка - егнок - разбити жълтъци със захар, сметана, мляко и алкохол.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта