Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 9, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 9, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1482

Актрисата Станислава Николова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 9, сезон 13

Излъчен на 07.06.2019

Втора част

Готви Станислава Николова

В началото на епизода домакинята напазарува и маринова основното. Свинските вратни пържоли бяха изтънени, обтрити с подправки, накапани с мазнина и подредени в съд на принципа лукче-пържолкс. На финала получиха заливка от бира и влязаха в хладилника за няколко часа. Сега за първи път Станислава прави пукани чушлета. И те получават мили думи по време на готвене, за да могат да станат вкусни. А след това се потапят в марината от зехтин, чесън, копър, магданоз, сол, захар и рендосан морков.

С благопожелания към продуктите домакинята завива баница, стабилно натъпкана с масълце. След това прави прави още една пстна разядка с чесън, защото компанията обожава миризливия зеленчук. Скълцаните скилидки се смесват с накиснат във вода сухар и се овкусяват със сол, копър, зехтин и лимонов сок. И още една постна разядка ще зарадва най-вече 100 кила. Вместо с цедено кисело мляко печените чушки с чесън и магданоз се смесват с веган сирене. Гарнитурата за основното ще бъде своеобразно основно за рапара - веган. Това са печени на фурна картофи с моркови, лук и чесън.

Десертите за вечерята са два, приготвени от предния ден, като и двата сладкиша са по рецепти от интернет. Първият е кекс с яйце и шоколад. Вторият - вегнски кошнички от ябълки, запечени със сушени плодове, ядки и канела. Остава салатата - традиционна българска мешана салата с домати, краставици, пчени ушки, магданоз и червен лук, поръсена със сирене, а в случая на 100 кила - с веганско сирене. Храната е готова, а компанията може да заповяда.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта