Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 31, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 31, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3316

Наум Шопов готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 31, сезон 12

Излъчен на 12.02.2019

Втора част

Готви Наум Шопов

След като домакинът призна, че всичко в пазаруването и кухнята ще се случва под диригентството на половинката му Теа, двамата хукнаха из пазара и всеки изпълн своята част по пазаруването. Хармония цари и в общото им готвене, където дамата командва, мъжът изпълнява, а понякога дори се разбират и с мисли. Така дуетът замеси хляб от лимец със сода и овесени ядки, а после направи разядка с варени моркови, сирене, кисело мляко и чесън по рецепта на Шеф Манчев.

Здравословното меню продължава - идва втората разядка - смлени в пасатор печени зелени и люти чушки с чесън и копър. Третата разядка е разбъркан готов катък с добавка от извара и още чесън. Основното е възхитително и високо ценено, особено от привържениците на здравословното хранене. Това е лазаня от карфиол. Карфиолът се смила в блендер и полученото "брашно" се разбърква с яйца и подправки. От него се оформят три блата, които се пекат. През това време се прави традиционната плънка от кайма с доматен сос и подправки, а на финала се редят блат и плънка, като се завършва с резени моцарела. После всичко се запича заедно.

Но кулинарната полезност не спира дотук. Следва здравословен десерт от печена тиква с микс от ядки и конопен протеин с школад. Всичко това се превръща в смес за кекс, който се запича, пък даже и набухва. Въпреки трите разядки се правят и две салати - бобена салата от два вида боб с прясна чушка, кисели краставички и кълнове. Втората е от айсберг със сушени домати, прошуто и сирене бри.

На финала остава да се стъкми и основното на Ива, която от доста години не е хапвала месо. "Любимата" сьомга на Шеф Манчев се запича с масло и розмарин на фурна, а за гарнитура към нея има задушено романеску.

Рейтинг и коментари (9)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта