Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 24, част 1



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 24, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1833

Актрисата Мира Бояджиева пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Мира Бояджиева

Излъчен на 01.02.2019

Първа част

Тази седмица актьорската гилдия слиза от сцената и влиза в кухнята. Под светлините на абсорбатора застават: актрисата, която живя в Стъклен дом - Луиза Григорова - Макариев; актрисата, която знае, че най-големият театър е Малък градски театър Зад канала - Весела Бабинова; актрисата, която иска да шие костюмите на актрисите - Мира Бояджиева; човекът, който седи зад камерите - режисьорът Мартин Макариев и човекът, който озвучава целия филм, първата китара на Д2 - Митко Кърнев. И за цялостното изпълнение ще се грижи отново Шеф Иван Манчев.

Финална домакиня за седмицата е актрисата Мира Бояджиева. Тя споделя, че любимо ястие в семейството са лозовите сармички и обещава да завърти едни сарми и за гостите. После хуква из кварталните магазинчета, за да напазарува без списък. По думите ѝ може да запомни всичко, което трябва, затова не е нужно да разчита на помощници на личния си ум. Така купува кайма за сармите, пилешко за основното, някои необходими зеленчуци и кокосово мляко и масло.

Кухнята на Мира е мечта на всяка домакиня. Прекрасно аранжирана, стриктно подредена и уютна, тази стая предразполага към готвене. А то започва със запичане на патладжаните за предястието и и направа на плънката за сармите. Следва дългото виене на ориза и каймата в лозовите листа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта