Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 22, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 22, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1809

Актрисата Весела Бабинова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 12, епизод 22

Излъчен на 30.01.2019

Втора част

Готви Весела Бабинова

Борбата със сладкиша от първата част продължава. Домакинята признава, че често се консултира с майка си при готвене, защото ѝ има пълно доверие. След като отказва да разбие крема с миксер и леко ядосва Шеф Манчев, Весела сглабя срахотен сладкиш от напоени в домашно лимончело бишкоти, крем от крема сирене и кисело мляко и украса от замразени домашни плодове, лично брани от нея. Отваря хладилника, за да премине към следващото ястие, но оттам изскачат бележки от мама - забавни, но и полезни.

Ред е на салатата - странен микс от наситнено китайско зеле с нарязана на малки кубчета червена чушка, червен лук и рендосан морков. Основното се готви наполовина - свинските месца се нарязват, счукват, овалват в брашно и запържват кратко в микс от олио и масло. Идеята е преди поднасяне да се запържат втори път в масло и да се добави сос от вино марсала и лимонов сок. А за гарнитура към тях ще има ньоки с домашно песто.

На финала се прави предятието, за да посрещне гостите още топло. Това са кокетни банички във формички за мъфини, напълнени с яйце, сирене и пушена шунка. Второто предястие е солен кекс със сирена и украса от чери домати и маслини. Всичко е готово. Да идват гостите!

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта