Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 27, част 4



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 27, част 4
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1986

Оценките на Петя Раева в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Петя Раева

Четвърта част

Излъчен на 20.02.2018

Втората вечер домакин на събора на веселата компания е ексдепутатката и настоящ ресторантьор, издал кулинарни книги - Петя Раева. Тя посреща гостите в собствения си ресторант, като полага огромни усилия храната да е меко казано идеална. Продуктите, с които готви са качествени, повечето от тях доставени директно от производителя. А рецептите, на които се спира са апетитни и вкусни - хем с лукс, хем с търсената простота за отпускане на трапезата.

Още с влизането си в кухнята домакинята за отскок направи картофена салата и картофено пюре със спанак. Далче не се спря до тук. Приготви традиционен катък и разядка с патладжани и цедено кисело мляко, а след това подреди всичко на дъска, която доотрупа с домашни туршкийки, маслини, студени мезета и гъбки. Това бе само началото. Първото топло предястие представляваше опикантени скариди фламбе в масло и бяло вино. Второто предястие бе изненадата на вечерта - сготвени пред гостите талятели с манатарки и трюфели в запален огън в пита пармезан. Атракцията бе неописуема.

За основното Петя използва печка на дървени въглища, наречена джоспър. В нея сготви телешко, свинско и агнешко, както и запече микс от зеленчуци. За десерт направи крем Божествена целувка, като заложи на здравословни продукти - цедено кисело мляко, чиа, ягоди и стевия.

Вечерта мина под знака на смеха. В разгара на шегите гостите изядоха суров картоф, поговориха си за кариера и се посмяха на съдбовните неволи и огромните стомаси на някои от присъстващите на трапезата. Оказа се, е всеки има чувство за хумор и умее да носи на майтап. На финала идва време и за оценките. Дали някой успя да открие дори и минимален минус, за да намали оценката - гледайте в заключителната част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта