Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 16, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 16, част 1
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2585

Вальо Михов готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Валентин Михов

Първа част

Илъчен на 05.02.2018

Тази седмица и яденето ни ще е ядене, и пиенето ни ще е пиене, и компанията ни ще е компания, и емоцийте ни ще са емоции... Разкопчавайте коланите - започваме! На масата сядаме с професорът по футбол и по живот, бохемската рапсодия - Валентин Михов; жената, която доказа, че силиконът не пречи на кърменето, младата майка - Златка Димитрова; жената, която пишеше закони, а сега пише книги, бившата депутатка и настояща писателка - Юлияна Дончева; красота и талант на квадрат - пеещите близначки Алекс и Влади и футболистът, който стъпи от зеления на червения килим, българският Роналдо - Даниел Златков. И тази седмица за кошмари в кухнята ще следи Шеф Иван Манчев.

Дебютантът за седмицата Вальо Михов е убеден в едно - че умее да готви, но вместо да влага енергия в това да покаже кулинарните си способности, ще впрегне силите си, за да нагости пребогато компанията. Като отявлен бохем той обича на масата да има от всичко по много - да се започне с водка и рибено мезе, да се продължи със сладки приказки и да се разполага с всичко, което би се дояло на някой. Затова домакинът започва с обилен пазар - много зеленчуци, много морски дарове и много качествено месо - телешки риб ай стек.

После се пренася в кухнята, където подрежда множеството луксозни сирена в елегантно и шарено плато, приготвя брускети с риба и въобще дипли всякакви изкусителни за окото и небцето хапчици. За топло предястие прави скариди в доматен сос, а за основно пече телешки пържоли. Разполага с двама помощници, но показва завиден феър плей. Първоначално приготвя ястието пред камерата, а след това оставя професионалните готвачи да довършат и останалите порции така, както би ги направил той. Това е спортменство. А какво и как наготви - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта