Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 13, част 2



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 13, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2436

Есил Дюран посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Есил Дюран

Втора част

Излъчен на 31.01.2018

В първата част гледахме как Есил Дюран готви храна от Близкия Изток с много сол, не използва мерки и теглилки, а действа на око, но все пак е доволна от резултата. Насладихме се на стресовите ситуации в кухнята, когато домакинята забрави кое е посолила и кое не и сложихме навсякъде по много от всичко. В крайна сметка Есил направи студено и топло предястие, салата, оснвно с два вида гарнитура и десерт, а сега е в черна вечерна рокля и чака своите гости, които е поканила в любим свой ресторант.

Гостуващата четворка не закснява и още с настаняването на трапезата започва да се радва на приготвените от домакинята вкусотийки. Поставетната пред всеки индивидуална порция редена Балканска салата с домати, краставици, чушки и плочка сирене се допълва от домашен хумус с печени чушки, който може да се маже върху традиционни арабски питки. Въпреки пресоляването на хумуса и недостига на солта в салатата, храна не остана и стомасите се настройха за следващите вкусотии.

Не основно, а просто топло предястие с турски акцент, се оказа следващото блюдо - печени патладжани с плънка от кайма в доматен сос, поднесени със запечени отгоре резени домати. Солено-несолено - изяде се, въпреки че започнаха да се появяват притеснения дали в стомасите ще остане място и за основното.

А то се оказа пленяващо - печени агнешки котлети с кост, престояли в марината от подправки и сервирани леко алангле в компанията на две гарнитури. Едната представляваше булгур с пържен лук и доматен сос, а другата - варен спанак, направен на паста. Две идеални компании на печеното агнешко.

За десерт Есил сервира здравословен крем в чаша или разбити заедно цедено кисело мляко със заквасена сметана и маскарпоне, в които са добавени семена чия (чиа) и стевия вместо захар. А всичко това залято със сос от пюрирани ягоди.

За какво си говориха звездите по време на вечерята - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта