Регистрация

Цитрусов сладкиш с мандарини, кокос и ананас

Цитрусов сладкиш с мандарини, кокос и ананас
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3492

Кекс в стил пирог с цитрусови плодове и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 грама масло
  • 200 грама захар
  • 1 пакет ванилия (ванилова есенция)
  • 4 яйца
  • 1 щипка сол
  • 300 грама брашно
  • 1 пакет бакпулвер
  • 125 мл мляко с 3,6 % масленост

За плънката:

  • 100 грама масло
  • 1 консерва шайби ананас
  • 2 мандарини
  • 200 грама кокосови стърготини
  • 8 с.л. заквасена сметана
  • пудра захар за декорация

Начин на приготвяне:

1. Втрийте маслото със захарта, ванилията и солта. Най-добре използвайте ръце, за да успеете да намачкате хубаво.

2. В отделна купа разбийте яйцата. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го прибавяйте бавно към яйчената смес при непрестанно разбиване, за да не се образуват бучки.

3. Сипете млякото в тестото и разбъркайте. Добавете и маслото, натрито с подправките и смесете хубаво до получаването на гладко тесто.

4. Започнете с приготвянето на плодовата плънка като разтопите маслото за плънката, добавите в него наситнения предварително ананас от консерва, кокосовите стърготини, обелените и нарязани на хапки мандарини и сока от консервата.

5. Маслото не трябва да е горещо, а просто втечнето. Добавете към плодовата смес и сметаната и разбийте добре.

6. Намазнете тавичка за печене на сладкиши и я набрашнете. Можете да използвате директно хартиено фолио за печене, за да си спестите намазняването и досадното миене след това. Включете фурната да загрява на 180 градуса без вентилатор.

7. Изсипете тестото, заравнете, а върху него сипете и плодовата плънка. Сложете капак или завийте с алуминиево фолио.

8. Печете за 20 минути така, а след това махнете фолиото или капака и гответе до готовност.

9. Преди поднасяне поръсете с пудра захар.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта