Регистрация

Ципура на скара

Ципура на скара
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 11952

Печена ципура по тайната рецепта на морските вълци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ципури (общо приблизително 700 г)
  • сол
  • оцет
  • черен пипр
  • соев сос
  • масло/сланина

Начин на приготвяне:

Тайната на пържената и приготвената на скара риба е в подготовката й за готвене. Аз съм се учил от мой стар познат от Варна, чичо Геро - морски вълк от класа. Според него рибата трябва да престои поне 24 часа, подготвена по следния начин. Първо рибата се изчиства и измива обилно. След това обилно се осолява и поръсва с черен пипер. После обилно се полива с дресинг от оцет и соев сос, като не е нужно да става сос, а просто рибите се овлажняват хубаво. След това, в случая ципурата, се приготвя  на скара, тиганче с ребра или барбекю, които са предварително нагряти на макс. Трябва и хубаво да се намаже скарата, барекюто или тиганчето с олио или парче сланина. Това се прави с цел да не ви полепва кожичката на рибата по скарата и да стане хрупкава. Пече се по 5 мин. от всяка старана като аз обръщам 4 пъти. Поднася се, в случая при мен, с пържени картофки, овкусени с чесън и копър.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
105
4 мн. добре
84
3 става
63
2 едвам
42
1 трагедия
21
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта