Регистрация

Царевична супа със скариди



Царевична супа със скариди
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2875

Елегантна царевична супа с чеснов мус и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.08.2016

Луксозна и засищаща пюрирана супа се готви в кухнята на Бон апети, където Лора и Стоян започват с направата на чеснови хапки. Намачкания чесън се карамелизира в масълце, а след това към него се долива сметана и жълтъци. Така приготвената смес се запича във формички за крем брюле, за да придобие твърдост. Следва да изпечем царевицата. За да има по-силен аромат - го правим на грил. После я пасираме в зеленчуков бульон под акомпанимента на лук, мащерка и лимонов сок. Супата може да бъде сервирана и само с чесновите крекери, но й липсва нотка изисканост. Затова желаещите да вдигнат летвата в кухнята могат да последват примера на водещите като приготвят запържени скариди и наситнят малко див лук. Ето как се прави идилия в чиния.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта