Регистрация

Хляб с маслини и колбас



Хляб с маслини и колбас
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1484

Содена питка с месо и подправки в стил солен кекс с маслини, шунка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.03.2017

Солен кекс с шунка и кашкавал - страхотна идея за следобедна закуска, пък дори и за основно ястие, което да замени вредните сандвичи и купените пици. В пълнения домашен соден хляб се слагат съставки като за пица - шунка (или дриг колбас по избор), кашкавал и маслини. Можете да импровизирате и с други продукти като гъби и бяло сирене, както и да сложите подправките, които обичате, дори и лют пипер.

Първо се приготвя содено тесто, като се започва с гасенето на сода в кисело мляко. Следва да си разбием яйца с малко сол, а после да смесим брашното, киселото мляко и яйцата, за да се получи тесто. В него се слагат кубчета шунка, кашкавал и разполовени маслини, както и още добавки по ваше желание. Лора и Стоян ароматизират тестото с риган, за да замирише съвсем на пица. Остава само да изсипем тестото във форма терин или друга тавичка, която предварително сме застлали с намокрен пергамент или сме намзнили и набрашнили и да пуснем да се пече за 40 минути. Толкова е лесно!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта