Регистрация

Хамбургер със сирене и яйце

Хамбургер със сирене и яйце
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4675

Хамбургер с телешка кайма, сирене и рохко яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/4 ч. ч. натрошено сирене чедар + още малко за отгоре
  • 1 ч. л. настърган пармезан
  • 1 малка глава лук, нарязан
  • 1 с. л. кетчуп
  • 1 с. л. сос "Уорчестър"
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. пипер
  • 1/4 ч. л. чесън на прах
  • 226 г телешка кайма
  • 5 яйца
  • 4 питки за хамбургер, разполовени

Начин на приготвяне:

1. Загрейте оребрен тиган до средно силен огън.

2. В голяма купа смесете чедара, пармезана, лука, 1 от яйцата, кетчупа, соса "Уорчестър", солта и пипера. Натрошете телешката кайма и смесете с ръце.

3. Оформете кюфтенца и гответе около 4-5 мин. от всяка страна, в зависимост от това как ги предпочитате.

4. Докато се готвят бургерите, изпържете 4-те останали яйца (най-добре жълтъците да не са много твърди).

5. Върху всеки бургер сложете пържено яйце, поръсете с допълнително сирене, ако желаете и всякакъв топинг по избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
anonymous07-11-2012
Изглежда много вкусно!Със сигурност ще го приготвя ;)

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта