Регистрация

Хайвер от цвекло с майонеза и чесън

Хайвер от цвекло с майонеза и чесън
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1113

Разядка от печено цвекло с чесън и майонеза

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи глави цвекло
  • 5 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. мащерка
  • по 1/2 ч.л. сол и пипер
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. майонеза
  • магданоз и хляб (сухари, соленки, крекери, солети) за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Цвеклото измийте. Без да белите поставете в лист алуминиево фолио. Всяка глава трябва да е в отделен лист. Покапете всяка глава с по 1 с.л. зехтин и поръсете с по 1 ч.л. мащерка. Завийте във фолиото. За да не се разтече, завийте всяка топка в по още един лист. Поставете в тава и бутнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1:30 часа.

2. Охладете след изпичането. Обелете, нарежете на парчета и изсипете в чопъра. Ако купата му е от малките, гответе на два пъти.

3. Добавете намачканите или минати през преса скилидки чесън, сол и пипер, майонезата и 3 с.л. зехтин.

4. Смелете на паста и опитайте на вкус. При необходимост прибавете още сол и пипер.

5. Прехвърлете в купичка и поднесете с украса от листенца магданоз и хляб или тестено изделие за топкане или мазане.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта