Регистрация

Фате - арабска мусака с кайма и патладжани



Фате - арабска мусака с кайма и патладжани
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5650

Печена телешка кайма върху хляб с млечна заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.09.2015

 

Връщаме се в света на мусаката, където рецептите са също не една и две. Очертаваме границите на днешната арабска мусака, която кулинарите познават под името фате - това е комбинация от телешка кайма и печени патладжани, малко лук и подправки, предварително полегнали върху постеля от натрошени арабски питки. За финал ястието е облагодетелствано от нежната бяла постеля на млечен сос с чеснов акцент. Напомня за турската мусака и същевременно много се различава. А вижте и как се прави това загадъчно фате:

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта