Регистрация

Уругвайски бургер Чивито



Уругвайски бургер Чивито
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 1331

Домашен хамбургер от кора до кора.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.06.2018

Сандвич Чивито е известен Латиноамерикански хамбургер с телешко, бекон, моцарела и зеленчуци. Лора и Стоян обясняват, че традиционно се прави в чабата, но доста по-красиво изглежда в кръгла питка като класическите си събратя. А от сърцевината му изскачат множество продукти - шарени и вкусни.

Започваме с домашния хляб за сандвичи, като замесваме тесто с мялко, суха мая, масло и яйце. След втасване се изрязват рингове, намазват се с разбито яйце и се пекат до получаването на идеалните хлебчета за бургери. На второ място готвим рибай стек, като е добре да го оставим мидиъм, за да могат сосовете му да се стичат в апетитната питка.

После режем моцарела, домати, чушки, шунка, маслини и запичаме бекон на сух тиган. Също така изпържваме по яйце за всеки сандвич. Сосът правим като смесваме майонеза с горчица и пушен пипер. И накрая сглабяме - разполовяваме питките, намазваме с масло и запичаме до златисто. Вътрешността на долната кора мажем със сос, поставяме пържола, шунка, моцарела, бекон, яйце, домат, маслини, чушка. Захлупва се с горната кора, предварително намазана със сос. И на финала забиваме клечка, като се стараем да не прободем жълтъка и поднасяме.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта