Регистрация

Унгарски гулаш - телешка яхния със зеленчуци

Унгарски гулаш - телешка яхния със зеленчуци
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3136

Задушено телешко със зеленчуци и картофи по унгарски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко
  • 150 г стебла целина
  • 300 г сладки червени чушки
  • 350 г домати
  • 370 г лук
  • 20 г чесън
  • олио
  • 1/2 ч.л. кориандър на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. брашно
  • 800 мл вода
  • 300 г моркови
  • 350 г картофи
  • 2 дафинови листа
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на хапки като почистите от жилки, ако има. Нарежете лука на кубчета, а чесъна наситнете. Чушките и целината нарежете на парчета, а доматите - на малки кубченца.

2. В голяма тенджера сипете олио, така че да покрива дъното. Запържете лука за две минути, добавете чесъна и пържете още минута. После сложете и месото в ястието и гответе като бъркате на силен огън за 3 минути, за да се запечата от всички страни.

3. Добавете кориандъра, черния, лютия и червения пипер, солта и доматената паста. Поръсете брашото. Разбъркайте и оставете минута.

4. Добавете доматите, чушките и целината. Залейте с водата, разбъркайте и кипнете. След завиране похлупете, намалете огъня на умерен и оставете да къкри 45 минути.

5. Морковите нарежете на хапки и добавете в ястието с дафиновите листа. Захлупете за 10 минути.

6. Картофите почистете и също нарежете на хапки, добавете в гулаша и гответе докато омекнат.

7. Наситнете листата на магданоза. Изсипете ги в яхнията, разбъркайте, изключете огъня, подправете с последни щрихи, ако има нужда, и махнете от котлона. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта