Турски кофта кебап на грил
Турски кебапчета на клечка с много подправки.
Бон Апети
Излъчен на 03.05.2017
Турската кухня е пословична със своите кебапи и въобще всякакви изделия от кайма, които ухаят на много подправки и честичко гъделичкат сетивата с лютивина. Такова ястие е кофта кебап или кебапчета на клечка, които могат да бъдат обявени и за кюфтета. Именно с тези месни хапчици от телешко ни запознават Лора и Стоян, като ни учат как да ги приготвим у дома си.
Първо каймата се замесва с ароматен микс от кориандър, кимион, чили на прах, сумак, бахар, индийско орехче сол и пипер и се обогатява с наситнен магданоз, лук и чесън. Така замесена отива в хладилника за един час - докато попият всички аромати в месото. След това на шишове се оформят сплеснати кебапчета, които се пекат на грил, скара, наребрен тиган или плоча. До тях можем да запечем за кратко някоя тортила или арабска питка, с която после да сервираме вълчото мезе. Добре е да сложите и сезонни зеленчуци и сос, за да се получи едно пълно основно меню по турски.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ