Турска супа с булгур, нахут и месо
Супа топчета с два вида месо и арабски варива.
Бон Апети
Излъчен на 21.02.2017
Ето една турска чорба, наречена "супа майки и дъщери", защото се смята, че рецептата за нея се предава от майка на дъщеря и всяка жена трябва да знае как да я сготви. Ястието е истинско тържество за любителите на мръвката, защото в нея има свински джолан и телешка кайма. Първо се готви свинското в компанията на накиснат за една нощ нахут и марля с подправки, която да ароматизира бульона. След 4 часа на котлона вече имаме богат на желатин и благоуханен свински бульон с нахут. Сега вадим месото и го накъсваме на хапчици. В тенджерата пък добавяме доматено пюре и оставяме да закъкри съвсем леко. А докато ястието е вряло, майката е показвала на дъщерите си как се правят топчетата за супата. За тях се накисва фин булгур, а в чопъра се слагат телешката кайма, лук и след това набъбналия житен продукт. Следва да пюрираме всичко заедно до получаването на твърдо месно тесто, от което се правят малки топчета. В едва къкрещия бульон се връща обезкостеното и накъсано свинско и се слагат топчетата, за да се сготвят. Супата се овкусява с подправки и се сервира по желание гарнирана с пресни зеленини. Ето, вече знаете тайната турска рецепта за страхотна месна чорба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ