Регистрация

Тунизийски кюфтета с куркума

Тунизийски кюфтета с куркума
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3314

Пържени кюфтета с картофи и тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 грама мляно говеждо месо
  • 1 глава бял лук
  • 2 резена бял хляб
  • 3 яйца
  • хлебни трохи
  • 1 картоф, на тънки резенчета
  • 1 тиквичка, тънко нарязана
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. пипер
  • 2 шипки куркума
  • около чаша брашно
  • 4 с.л. зехтин (според размера на тигана, трябва да се покрие целия)

Начин на приготвяне:

1. Смелете лука в кухненски робот

2. Накиснете хляба във вода за 1-2 минути.

3. Смесете всички съставки без картофа и тиквичките в купа за миксер.

4. Добавете хлебните трохи според инструкциите, в купата, за да сгъстите сместа.

5. Оформете топчета от месо.

6. Натиснете в тях тънки резенчета картоф и тиквичка.

7. Оваляйте ги в брашно и после топнете в останалите яйца.

8. Пържете, докато станат златисто-кафяви, на средна към висока температура със зехтин в тигана.

9. Вземете тенджера, сложете вътре кюфтетата и напълнете с вода, докато са покрити до половината.

10 Покрийте и оставете да къкрят на ниска температура за 5 часа.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта