Регистрация

Три вида тропическа сьомга

Три вида тропическа сьомга
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2536

Тартар, Карпачио или сьомга на очи... а защо не и трите?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г норвежка сьомга
  • 100 г гранулирана захар
  • 100 г ситна сол
  • 40 г лимонова трева
  • 20 г копър на семена
  • 20 г кориандър на семена
  • 10 г анасон
  • 20 г канела на пръчица
  • 50 г нарязан изсушен кокос
  • 20 мл водка
  • 10 мл ликьор Малибу
  • 1 бр лимон – сока
  • 1 бр лайм – сока
  • 20 г джинджифил
  • 3 бр домати
  • 6 бр зелени аспержи
  • 100 мл чист зехтин
  • 500 мл рибен бульон
  • сол и пипер на вкус
  • 100 мл бяло вино
  • 50 г зелен лук

За декорация:

  • 10 г лук шалот
  • 5 г чесън
  • 12 бр листа от лайм
  • балсамов оцет
  • джинджифил

Начини на приготвяне:

Нарежете сьомгата на три части и я дръжте сурова.

1. Първи вид: маринована сьомга тартар

Смесете гранулираната захар, солта и нарязаната лимонова трева, копъра, кориандъра, анасона, канелата и нарязания изсушен кокос. Поръсете с малко сол, сложете сьомгата с кожата надолу, покрийте горната част с останалата марината, добавете водка и ликьор Малибу. Покрийте и оставете в хладилник за 6 часа.

След като е готова, измийте солта с чиста вода и сушете за още 12 часа.

2. Втори вид: сьомга Карпачио: с различна марината

Смесете сок от лайм и от лимон, добавете нарязан джинджифил, лук шалот, чесън, сол и пипер, завършете с чист зехтин. Обелете доматите и ги нарежете на ситно; бланширайте аспержите и ги нарежете на резени.

3. Трети вид: сьомга на очи

За бульона: смесете ароматен рибен бульон с бяло вино, добавете полунарязана лимонова трева, малко джинджифил, лук шалот и зелен лук.

Печете бавно докато сьомгата стане 68 градуса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта