Регистрация

Традиционен домашен тиквеник с ядки и канела

Традиционен домашен тиквеник с ядки и канела
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 10059

Десерт за пости или Бъдни вечер по българска рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет фини точени кори
  • 500 г обелена и настъргана тиква
  • 200 г орехови ядки – смлени
  • 200 г захар
  • 1 пакетче канела
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Вземете една кора или ако са много тънки – по-добре две както са си слепени. Разстелете я/ги, покапете с малко олио, отгоре сложете по цялата кора тиква, след това захар, орехи и канела. След това свийте на руло, което поставете в намазнена тавичка.

2. Повторете упражнението и с останалите кори, докато всички рулца се съберат в тавата.

3. Отгоре повторно ги намазнете и поръсете с още захар.

4. Печете до готовност за около 35 мин. на 160-180 градуса в средата на двойно загрята фурна. Внимавайте с температурата, за да не загорят корите. По-добре на по-нисък градус за повече време.

А за финал се насладете на нещо постно, българско, сладко и ароматно. Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта